Main Content

GAME 7: Zápas o všetko. Florida alebo Edmonton?

pondelok, 24. jún 2024 10:52 | Autor: Róbert Kalnický

Florida Panthers
Florida Panthers | zdroj: TASR

Je to tu. Dnes v noci sa rozhodne o držiteľovi Stanley Cupu pre rok 2024. V Amerant Bank Arene na Floride nás čaká siedme finálové meranie síl.

Florida Panthers vstupuje do stretnutia proti Edmontonu Oilers v neľahkej pozícii. Cats v uplynulých troch zápasoch prehrali a prišli o vedenie v sérii. Napriek tomu však v domácom prostredí budú chcieť vybojovať premiérový Stanley Cup v histórii organizácie. 

Na tréningu deň pred zápasom absentovali Sergei Bobrovskij aj Aaron Ekblad, no podľa trénera Paula Mauricea by mali byť obaja pripravení naskočiť do najväčšieho zápasu ich doterajších kariér. Jedno je však jasné, ak chcú Cats pomýšľať na finálový úspech, potrebujú, aby ich lídri zabrali a bodovali.

Edmonton sa nachádza v úplne opačnej situácii. Olejári boli po prvých troch stretnutiach odpisovaní, avšak domáca výhra 8:1 ich dostala na koňa. Vyhrali tri zápasy v rade a v prípade, že sa im podarí vyhrať aj štvrtý, predvedú najväčší obrat v histórii športov.

Olejári sa budú opäť spoliehať aj na Connora McDavida, Leona Draisaitla či ďalších. Dôležitým faktorom bude aj brankár Stuart Skinner, ktorý v eliminačných zápasoch podáva fantastické výkony. Suma summarum, je jedno, ktorý z tímov dnes v noci zdvihne nad hlavy Stanley Cup, čaká nás skutočné hokejové divadlo. Táto finálová séria je označovaná sza najlepšiu za posledné roky.