Main Content

EURO 2024: Ivan Schranz medzi najlepšími útočníkmi. Bude mať ešte lepšie čísla?

pondelok, 24. jún 2024 12:08 | Autor: TASR

Ivan Schranz
Ivan Schranz | zdroj: TASR

Slovenský futbalista Ivan Schranz bol s dvoma gólmi aj po desiatom hracom dni ME najlepší strelec šampionátu spoločne s Jamalom Musialom a Niclasom Füllkrugom z hostiteľského Nemecka a Gruzíncom Georgesom Mikautadzem. Aspoň raz sa strelecky presadilo ďalších 50 hráčov.

V počte asistencií viedli Holanďan Nathan Ake, Rumun Dennis Man a Remo Freuler zo Švajčiarska, ktorí prihrali na dva góly. Na spoločnom štvrtom mieste s ďalšími 38 hráčmi figurovali Juraj Kucka a Lukáš Haraslín. Strelecky najaktívnejší boli po 10. dni kontinentálneho šampionátu domáci Kai Havertz a Belgičan Romelu Lukaku. Obaja zaznamenali päť striel na bránu. Zo slovenského výberu mierili trikrát do priestoru brány Schranz s Haraslínom.

O jeden pokus menej mali na konte Belgičan Kevin De Bruyne, Portugalčan Cristiano Ronaldo, Španiel Alvaro Morata, Čech Patrik Schick a Dán Pierre-Emile Höjbjerg. Zo slovenského výberu mierili trikrát do priestoru brány Schranz s Haraslínom. Nemci boli aj vďaka tomu, že na rozdiel od väčšiny tímov odohrali tri zápasy, aj na čele streleckých pokusov tímu (57) i strelených gólov (8). Slováci sa v úvodných dvoch zápasoch dostali k 24 strelám a patrilo im priebežné 15. miesto.

Prezentovali sa 49-percentným držaním lopty (14. miesto) a mali viac ako 84-percentnú úspešnosť prihrávok (15.).

Štatistiky hráčov po 10. hracom dni ME v Nemecku: góly: 1. Ivan SCHRANZ (SR), Jamal Musiala, Niclas Füllkrug (obaja Nem.) a Georges Mikautadze (Gruz.) všetci 2 góly, 5. Michel Aebischer (Švajč.) a ďalších 49 hráčov po 1