Main Content

Synovi povedal, že o GAME 7 sníval, potom sa stal nesmrteľným. Nenápadná opora Floridy Panthers

utorok, 25. jún 2024 10:00 | Autor: Róbert Kalnický

Kyle Okposo
Kyle Okposo | zdroj: TASR

Počas posledného dňa prestupov v kanadsko-americkej NHL sa do organizácie Floridy Panthers pridal americký útočník Kyle Okposo.

Skúsený hokejista a niekdajší kapitán Buffala Sabres prišiel do mesta Sunrise s jasným cieľom. Tým bol zisk premiérového Stanley Cupu v kariére. 36-ročný Američan musel prijať neľahkú pozíciu a v prešpikovanom tíme Panterov z Floridy musel častokrát čakať na svoju príležitosť, alebo nastúpil až v štvrtej formácii.

Po svojom príchode sa stal mentorom pre bottom six. Pri Okposovi postupne svoju výkonnosť zlepšovali hráči ako Anton Lundell, Eetu Luostarinen, Kevin Stenlund, Ryan Lomberg či Nick Cousins. Všetci hráči dokázali zo seba dostať maximum a zaradili sa medzi hokejistov, ktorých mená budú navždy zapísané na legendárnom Stanley Cupe.

Okposo pred GAME 7 povedal svojmu synovi, že dnešný deň je dňom, o ktorom sníval, keď bol v jeho veku. Vždy sa na ulici hrával, že hrá siedmy zápas finále play-off. A na záver mu položil otázku: "Vieš, ako veľmi je to pre mňa špeciálne, že dnes v noci budem hrať?" Napokon sa mu podarilo pomôcť svojmu tímu a na sklonku kariéry získal premiérový Stanley Cup.