Main Content

Matthew Tkachuk: Muž, ktorý zmenil podobu Floridy Panthers

utorok, 25. jún 2024 10:23 | Autor: Róbert Kalnický

Matthew Tkachuk
Matthew Tkachuk | zdroj: TASR

Jedným z prvých krokov generálneho manažéra Billa Zita v organizácii Floridy Panthers bola výmena Matthewa Tkachuka z Calgary Flames. To prekvapilo všetkých, najmä priaznivcov celku z mesta Sunrise.

Povedzme si úprimne, po tomto kroku si viacero športových fanúšikov búchalo hlavy o stenu. Napokon sa však táto výmena nového GM Cats ukázala ako geniálny ťah. Na Floride sa totiž americký útočník Matthew Tkachuk ihneď výborne udomácnil. Počas prvej sezóny získal 109 bodov v 79 stretnutiach, následne v play-off bol X-faktorom pre Panthers a až do momentu, kým sa vo finále zranil, bol horúcim adeptom na zisk Conn Smythe Trophy.

Po prehre vo finále s Vegas Golden Knights však produktívny Američan povedal, že jeho tím sa vráti ešte silnejší. A mal pravdu. Tkachuk síce zažil slabšiu základnú časť so ziskom 88 kanadských bodov, no vo vyraďovačkách si na svoje konto pripísal 22 bodov v 24 dueloch. Vďaka jeho dôležitým gólom sa Florida dostala až do finále, ktoré napokon ovládla a získala premiérový Stanley Cup v histórii organizácie.