Main Content

Nik ho nechcel, ale keď dostal šancu, tak sa jej chopil! Opora Panthers píše rozprávkový príbeh

utorok, 25. jún 2024 10:35 | Autor: Róbert Kalnický

Gustav Forsling
Gustav Forsling | zdroj: TASR

Florida Panthers je šampiónom NHL pre rok 2024. Nesmierne dôležitý podiel na tom má aj obranca Gustav Forsling, ktorý napísal rozprávkový príbeh. 

Švédsky obranca bol do NHL draftovaný v roku 2014 z celkového 126. miesta tímom Vancouver Canucks. Vo farbách Kosatiek však do profiligy nikdy nenazrel. Nasledovali krátke anabázy v organizáciách Chicaga Blackhawks a Caroliny Hurricanes, kde sa však naplno usadiť nedokázal a plnil väčšinou pozíciu siedmeho obrancu, poprípade čakal na svoju príležitosť.

Situácia sa pre šikovného Švéda začala meniť pred sezónou 2020/2021. Z waiver listiny si ho stiahla Florida Panthers, ktorá mu postupne dala príležitosť. Ani v organizácii Cats nemal Forsling svoje miesto isté, avšak postupne sa zo skvelého korčuliara stala dôležitá opora tímu. 

Forsling ukazoval dôležitosť na oboch koncoch ihriska. Dokáže si plniť nielen defenzívne povinnosti, ale strieľa aj dôležité góly. Aj v tohtoročnom play-off sa podpísal napríklad pod víťazný gól v druhom kole proti Bostonu, vo finále Východnej konferencie zas strelil gól na 1:1 v GAME 5.

Počas celého ročníka nastupoval v prvej obrane po boku Aarona Ekblada a potvrdil, že je mužom na svojom mieste. Navyše, počas sezóny podpísal nový osemročný kontrakt, ktorý mu začne plynúť od začiatku budúceho ročníka.