Main Content

EURO 2024: Česko stojí pred veľkou otázkou. Bude hrať v zápase o všetko opora?

utorok, 25. jún 2024 20:00 | Autor: TASR

Česko - Gruzínsko
Česko - Gruzínsko | zdroj: TASR

Českej futbalovej reprezentácii bude v rozhodujúcom skupinovom zápase na ME proti Turecku (v stredu o 21.00 h v Hamburgu) možno chýbať Patrik Schick.

Útočník Bayeru Leverkusen sa stále zotavuje zo zranenia lýtkového svalu, ktoré utrpel v predošlom stretnutí s Gruzínskom (1:1) iba deväť minút po tom, ako strelil vyrovnávajúci gól. Schick odkríval z trávnika po necelých 70 minútach.

Tréner Ivan Hašek na tlačovej konferencii pred stredajším duelom F-skupiny nechcel prezradiť podrobnosti ohľadom zdravotného stavu hráča. "Uvidíme, zranenie sa zlepšuje. Dva dni bol v opatere lekárov, fyzioterapeutov a masérov," povedal Hašek podľa portálu iDnes.cz na adresu Schicka, ktorý bol spoločne s Cristianom Ronaldom najlepší strelec EURO 2020.

"Je náš kľúčový hráč, jeden z najlepších kanonierov v Európe, no ak nebude pripravený nastúpiť, budeme ho musieť nahradiť." V sobotňajšom zápase s Gruzínskom nahradil Schicka po zranení Mojmír Chytil zo Slavie Praha. Česi majú po dvoch zápasoch na konte iba bod a reálnu šancu na postup im dávalo iba víťazstvo nad Tureckom.