Main Content

OFICIÁLNE: Real Madrid sa lúči s dlhoročným hráčom

utorok, 25. jún 2024 20:01 | Autor: TASR

Real Madrid
Real Madrid | zdroj: TASR

Španielsky futbalový klub Real Madrid sa po 23 rokoch rozlúči s kapitánom tímu Nachom Fernandezom.

Tridsaťštyriročnému stopérovi v júni vyprší kontrakt a podľa španielskych médií zamieri do saudskoarabského Al-Qadsiah. Nacho je odchovanec Realu a v A-tíme pôsobil nepretržite od roku 2012. Odohral zaň 354 zápasov a s mužstvom získal 26 trofejí, vrátane šiestich triumfov v Lige majstrov a štyroch titulov v La Lige.

"Real Madrid by sa chcel poďakovať a vyjadriť uznanie Nachovi, jednej z najväčších legiend klubu. Každý fanúšik Madridu je nesmierne hrdý na jedného z najlegendárnejších absolventov mládežníckej akadémie v našej histórii. Jemu a jeho rodine želáme v novej životnej kapitole veľa šťastia," uviedol Real v oficiálnom vyhlásení.

Nachovi vzdal hold aj prezident klubu Florentino Perez. "Odkedy prišiel do našej mládežníckej akadémie ako dieťa, pre každého bol príkladom. Získal si náklonnosť, uznanie a obdiv všetkých v Reale Madrid. Tento klub je a vždy bude jeho domovom," citovala Pereza agentúra AFP. V saudskej Pro League pôsobia Nachovi bývalí spoluhráči Cristiano Ronaldo a Karim Benzema.