Main Content

EURO 2024: Ivan Schranz medzi najlepšími. Pridá dnes ďalší gól?

streda, 26. jún 2024 17:12 | Autor: TASR

Ivan Schranz
Ivan Schranz | zdroj: TASR

Slovenský futbalista Ivan Schranz bol s dvoma gólmi po 12. hracom dni ME najlepší strelec šampionátu spoločne s Nemcami Jamalom Musialom a Niclasom Füllkrugom, Gruzíncom Georgesom Mikautadzem a Holanďanom Codym Gakpom.

Aspoň raz sa strelecky presadilo ďalších 62 hráčov. V počte asistencií viedli Holanďan Nathan Ake, Rumun Dennis Man, Remo Freuler zo Švajčiarska a Chorvát Ante Budimir, ktorí prihrali na dva góly. Strelecky najaktívnejší boli po 12. dni kontinentálneho šampionátu domáci Kai Havertz a Francúz Kylian Mbappe s 10 pokusmi. Nemci boli na čele streleckých pokusov tímu (57) i strelených gólov (8). Slováci sa v úvodných dvoch zápasoch dostali k 24 strelám a patrilo im priebežné 18. miesto. Prezentovali sa 49-percentným držaním lopty (14. priečka).

Štatistiky hráčov po 12. hracom dni ME v Nemecku: góly: 1. Ivan SCHRANZ (SR), Jamal Musiala, Niclas Füllkrug (obaja Nem.) a Georges Mikautadze (Gruz.), Cody Gakpo (Hol.) všetci 2 góly, 6. Michel Aebischer (Švajč.) a ďalších 62 hráčov po 1