Main Content

REAKCIE NA POSTUP: Slovenské ikony chváli tímového ducha. Ideme vyradiť Anglicko?

streda, 26. jún 2024 21:12 | Autor: TASR

Slovensko
Slovensko | zdroj: TASR

Reakcie slovenských futbalových osobností na postup slovenskej reprezentácie do osemfinále ME v Nemecku po remíze 1:1 s Rumunskom.

Ján Čapkovič, bývalý československý reprezentant: "Remíza našich s Rumunskom sa dala očakávať. Oba tímy mali tri body a ďalší by ich posúval do osemfinále, čo sa napokon aj stalo. Nikto nepotreboval vyhrať, bol to remízový zápas a tak sa aj skončil. Kľúčové z hľadiska nášho postupu bolo víťazstvo nad favorizovaným Belgickom, po ktorom dostali chalani o 50 percent viac sily do nôh a potvrdili si, že môžu hrať s každým. Páči sa mi, ako bojujú jeden za druhého. Čo sa týka ďalšieho súpera, viac by som si prial Angličanov. Španieli sú veľmi technickí, čo by nám nemuselo vyhovovať."

Miroslav Karhan, bývalý slovenský reprezentant: "Myslím si, že postup je zaslúžený a cieľ splnený. Pred zápasom s Belgickom málokto počítal s tým, že dokážeme nad nimi vyhrať a ukázalo sa to ako kľúčový moment ďalšieho diania v skupine. V osemfinále by som si želal Angličanov, lebo nehrajú v nejakej oslnivej forme a myslím, že anglický futbal nám sedí viac. Španieli sú veľmi nepríjemní, ešte nedostali gól a sú nebezpeční v útoku. Z nášho tímu by som nechválil nikoho konkrétneho, bola by to urážka pre tých ostatných. Podľa mňa to zvládajú ako kolektív a je to zásluha všetkých, ktorí nastúpili."

Jozef Barmoš, bývalý tréner SR 21: "Priznám sa, že som mal obavy zo zápasu s Rumunskom. Bál som sa len jedného, aby sa nedostali do vedenia. Našťastie, priebeh zápasu sme zvládli veľmi dobre, aj keď v druhom polčase boli menšie nepresnosti, ale to bolo spôsobené dažďom a povrchom trávnika. V tomto zápase som nevidel žiadny slabý výkon, v predchádzajúcom bolo pár slabších, ale všetci, ktorí naskočili proti Rumunom, sa predviedli veľmi dobre. Gratulácia, postup je zaslúžený, zo šiestich polčasov sme na turnaji odohrali štyri výborné, jeden menej presvedčivý a jeden zlý s Ukrajinou. Angličanov by som si prial skôr, no prvoradý bol postup. Veľká gratulácia celému tímu a výprave. To najdôležitejšie sa zvládlo a všetko ostatné, čo by sa ešte podarilo, by bolo úžasné. Keby sme sa dostali ďalej, to by bola na Slovensku explózia radosti."

Martin Jakubko, bývalý útočník SR: "Chlapci potvrdili, že vedia hrať proti silným súperom. S Belgickom aj Rumunskom dokázali hrať ako s rovnocennými. Treba im pogratulovať k postupu. Tvoria jednoliaty kolektív, ktorý sa zomkol a dosiahol pekný úspech. Ak by som si mal vybrať osemfinálového súpera, boli by to Angličania. Aj keď v tejto fáze turnaja bude každý súper ťažký. Treba, aby sa hráči pripravili a my im budeme fandiť, aby nás ešte potešili."