Main Content

Zaujímavý podpis pre Banskú Bystricu: Pod Urpín prichádza brankár

štvrtok, 27. jún 2024 14:00 | Autor: TASR

HC Banská Bystrica - ilustračný
HC Banská Bystrica - ilustračný | zdroj: TASR

Slovenský hokejový brankár Matej Gajan podpísal ročnú zmluvu s extraligovým klubom HC MONACObet Banská Bystrica.

V drese "baranov" vytvorí brankársku trojicu s Eugenom Rabčanom a Čechom Dominikom Hrachovinom. Banskobystrický klub informoval o novej akvizícii na oficiálnej stránke. Dvadsaťpäťročný Gajan sa vrátil späť pod Urpín po ročnom pôsobení v Michalovciach, kde nastupoval aj v rámci striedavých štartov za prvoligový tím HK Trebišov.

"Od kedy mi zavolali, že by ma chceli naspäť v Banskej Bystrici, bolo to pre mňa prioritou. Teším sa, že môžem byť opäť doma a hrať na štadióne, kde som vyrastal. Od novej sezóny očakávam, že sa zíde skvelá partia v šatni, že budem podávať čo najlepšie výkony v bráne a odchytám čo najviac zápasov. Teším sa veľmi na túto sezónu a na všetkých fanúšikov, verím, že bude pre nás sezóna úspešná," uviedol Gajan.

Od nového týždňa sa pripojí k tímu v rámci letnej prípravy. "Využili sme príležitosť dohodnúť sa s Matejom na jeho návrate domov. Matej je brankár, ktorý už má skúsenosti s extraligou, je motivovaný ukázať, že je dobrý brankár a zapadá nám do konceptu. V dlhej sezóne potrebujeme stabilitu na najdôležitejšej pozícii. S Matejom máme brankársku pozíciu vyriešenú a ideme do novej sezony s troma brankármi," povedal športový manažér banskobystrického klubu Ľuboš Pisár.