Main Content

Vancouver buduje káder na novú sezónu: Canucks podpísali dôležité meno

štvrtok, 27. jún 2024 14:14 | Autor: TASR

Hokejisti Vancouver Canucks
Hokejisti Vancouver Canucks | zdroj: TASR

Lotyšský hokejista Teddy Blueger sa dohodol s klubom NHL Vancouver Canucks na predĺžení spolupráce. S tímom podpísal novú dvojročnú zmluvu v celkovej hodnote 3,6 milióna dolárov. Ročne tak v priemere zarobí 1,8 milióna USD.

Dvadsaťdeväťročný útočník si v uplynulej sezóne vyrovnal svoje kariérne maximum, keď v 68 zápasoch zaznamenal 28 bodov (6+22). Bol to jeho prvý ročník v drese Vancouveru po tom, čo 1. júla 2023 podpísal ročný kontrakt. V 13 dueloch play off dosiahol dve asistencie.

"Samozrejme, bol tam 2-3 mesačný úsek, keď som hral pravdepodobne najkonzistentnejší a najlepší hokej v mojej kariére, najmä v ofenzíve. Neudržal som to celý rok, takže to je určite oblasť, ktorá sa dá okrem iného zlepšiť. Myslím si, že je to kvalitný tím so skvelými hráčmi a máme šancu dosiahnuť úspech. Samozrejme, keď sa tímu darilo, najmä v play off, bola to jedinečná atmosféra," uviedol Blueger podľa nhl.com.

Lotyšského centra, ktorý reprezentoval svoju krajinu trikrát na MS, draftoval Pittsburgh v roku 2012 v druhom kole (52. pozícia). V 336 zápasoch základnej časti v dresoch Penguins, Vegas Golden Knights a Canucks získal 126 bodov (41+85). V 37 dueloch play off zaznamenal dva góly a štyri asistencie. V roku 2023 pomohol Golden Knights získať Stanleyho pohár. "Teddy bol vlani kľúčovou posilou nášho tímu a sme naozaj radi, že bude súčasťou mužstva aj v ďalších sezónach. Jeho všestrannosť a skúsenosti nám pomohli v základnej časti aj v play off. Je to silný líder a niekto, na koho sa budeme v budúcnosti spoliehať oveľa viac," povedal Patrik Allvin, generálny manažér Canucks.