Main Content

AKTUÁLNE: Slovan opúšťa jeden z najskúsenejších hráčov

štvrtok, 27. jún 2024 15:45 | Autor: TASR

ŠK Slovan
ŠK Slovan | zdroj: ŠK Slovan

Gruzínsky futbalista Jaba Kankava po troch sezónach opúšťa Slovan Bratislava. Vedenie úradujúceho slovenského majstra malo záujem predĺžiť zmluvu s 38-ročným stredopoliarom, no ten sa rozhodol v klube ďalej nepokračovať.

Kankava prišiel na Tehelné pole v roku 2021 z Valenciennes. V tíme sa zaradil medzi hlavné opory. Za Slovan si pripísal 127 štartov, s klubom získal tri majstrovské tituly, trikrát si s nom zahral v skupinovej fáze Európskej konferenčnej ligy a slávil dva postupy do jej jarnej vyraďovacej fázy.

"V prvom rade chceme Jabovi Kankavovi vyjadriť jedno veľké ďakujeme za všetko, čo pre Slovan odviedol," uviedol pre web "belasých" generálny riaditeľ klubu Ivan Kmotrík ml. "Počas svojho trojročného pôsobenia vždy nechal na ihrisku maximum a právom sa zaradil medzi osobnosti nášho mužstva. Mali sme záujem, aby u nás pokračoval, rokovali sme o predĺžení kontraktu. Otázkou však bolo, či má samotný Jaba ešte túžbu naďalej pôsobiť na tejto úrovni a zostať u nás ešte rok. Sám napokon vyjadril vôľu nepokračovať, čo, samozrejme, musíme akceptovať a rešpektovať. Prajeme mu len to dobré v ďalšom živote. V Slovane zanechal silnú stopu a sme mu vďační za všetky pekné momenty."

Kankava v minulosti obliekal aj dresy Dinama Tbilisi, Alanie Vladikavkaz, Arsenalu Kyjev, Dnipra Dnipropetrovsk, Stade Reims či Tobolu. Dlhé roky viedol gruzínsku reprezentáciu s kapitánskou páskou a bol aj pri jej historickom postupe na ME, i keď do záverečného kádra pre šampionát v Nemecku sa nedostal. Za národný tím odohral dokopy 101 zápasov a strelil 10 gólov.