Main Content

OFICIÁLNE: Vancouver pracuje na kádri. V tíme ostanú dve dôležité mená!

piatok, 28. jún 2024 11:34 | Autor: TASR

Hráči Vancouveru Canucks
Hráči Vancouveru Canucks | zdroj: TASR

Vancouver Canucks zo zámorskej hokejovej NHL oznámil podpis nových zmlúv s útočníkom Dakotom Joshuom a obrancom Tylerom Myersom. Joshua si vyslúžil kontrakt na štyri roky s priemernou ročnou hodnotou 3,25 milióna USD. Myers sa dohodol na tri roky s ročným príjmom vo výške 3 milióny dolárov.

Joshua odohral v uplynulej sezóne 63 zápasov a ziskom 32 bodov (18+14) si vytvoril nové osobné maximum. Ďalších osem bodov (4+4) nazbieral v 13 dueloch play off. Počas končiaceho dvojročného kontraktu si ročne zarobil 825-tisíc dolárov. Myers odohral 77 zápasov, v ktorých si pripísal na konto 29 bodov (5+24). Počas sezóny hrával prvýkrát v kariére v priemere menej ako 20 minút na zápas.

Vo vyraďovačke nastúpil na 12 stretnutí a zaznamenal jednu asistenciu. Jeho nová zmluva zahŕňa aj plnú klauzulu o nevymeniteľnosti v prvých dvoch rokoch a obmedzenú na 12 tímov v poslednom roku. Vancovuer zároveň podľa kanadského portálu TSN nepredĺži zmluvu so švédskym útočníkom Eliasom Lindholmom, ktorého získal v januári z Calgary výmenou za trojicu Andrej Kuzmenko, Joni Jurmo a Hunter Brzustewicz.