Main Content

POTVRDENÉ: Spartak Trnava angažoval belgického futbalistu!

piatok, 28. jún 2024 14:59 | Autor: TASR

FC Spartak Trnava
FC Spartak Trnava | zdroj: TASR

Slovenský futbalový klub FC Spartak Trnava angažoval Belgičana Milana Corryna. Dvadsaťpäťročný ofenzívny stredopoliar v uplynulom ročníku obliekal dres Almere City v najvyššej holandskej súťaži Eredivisie. Corryn podpísal s Trnavčanmi dvojročnú zmluvu.

Pôsobenie na Slovensku pre neho nie je neznámou, keďže v minulosti si zahral za AS Trenčín. "Viem, aký je Spartak veľký klub, akú ma históriu a záujem z ich strany ma potešil," povedal po svojom príchode pre oficiálny web klubu. V Trenčíne hrával aj so svojim terajším spoluhráčom Martinom Šulekom: "Prestup som s ním rozoberal a už sa naozaj teším, kedy si s ním, ale aj s novými spoluhráčmi zahrám na ihrisku."

Corryn absolvoval v Trenčíne tri sezóny, v ktorých nastúpil spolu na 66 zápasov a strelil v nich sedem gólov. "S Milanom sme boli v kontakte už dlhšie, keďže sme do mužstva chceli doplniť typologickú ´desiatku´. Jeho výhodou je, že pozná našu ligu a s niektorými chalanmi aj hrával. Verím, že do mužstva rýchlo zapadne a bude prínosom aj na ihrisku," povedal hlavný tréner Michal Gašparík.