Main Content

EURO 2024: Ivan Schranz je na čele tabuľky kanonierov. Dokedy?

pondelok, 1. júl 2024 15:07 | Autor: TASR

Ivan Schranz
Ivan Schranz | zdroj: TASR

Po nedeľných osemfinálových súbojoch ME vo futbale sa na čele tabuľky držia naďalej gruzínsky útočník Georges Mikautadze, Nemec Jamal Musiala a Slovák Ivan Schranz.

Všetci zaznamenali tri góly, Schranz a Mikautadze však už ďalšie nepridajú, keďže ich tímy na šampionáte skončili. V počte asistencií vedú Španieli Lamine Yamal, Fabian Ruiz, Rakúšan Alexander Prass, Rumun Dennis Man, Švajčiar Michel Aebischer a Chorvát Ante Budimir, všetci majú po dve presné prihrávky.

Strelecky najaktívnejší bol po osemfinálovom súboji s Dánskom nemecký stredopoliar Kai Haverts, ktorý sa presným zásahom podieľal na postupe svojho tímu do štvrťfinále. Nemci sa s 10 gólmi na konte dostali na čelo v počte strelených gólov.

Španieli za nimi zaostali iba o jeden presný zásah. Slovákom so štyrmi gólmi patrí siedme miesto spolu s Holandskom, Anglickom a Rumunskom. S 92,3 percentným držaním lopty dominuje domáci tím. Slovákom patrí s 82,5 slušné 18. miesto. S 50 streleckými pokusmi slovenská reprezentácia figuruje na piatej priečke.