Main Content

Správy dňa z anglickej Premier League (19.4.)

štvrtok, 19. apríl 2012 13:27 | Autor: Martin Gregor

Správy dňa z anglickej Premier League (19.4.)
Správy dňa z anglickej Premier League (19.4.) | zdroj: Martin Gregor pre Sport7.sk

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z najpopulárnejšej futbalovej ligy na svete - anglickej Premier League.

CHELSEA: Po včerajšej výhre Chelsea nad Barcelonou (1:0) v úvodnom semifinálovom zápase Ligy majstrov vyhlásil tréner hostí Pep Guardiola, že Chelsea bude pred odvetou na Nou Campe favoritom na postup do finále.  ,,Nemyslíme si, že sme teraz favoritmi. Je to tak 50:50. Som veľmi šťastný z tohto výsledku, ale sme stále len v polovici. Nič ešte nie je rozhodnuté. Musíme odohrať ďalší zápas ako tento," reagoval kormidelník Chelsea Roberto Di Matteo. Viac informácií tu.

CHELSEA:
Na víťazstve Chelsea nad Barcelonou mal obrovský podiel brankár domácich Petr Čech. ,,Všetci sme hrali na hranici možností a myslím si, že za našu obetavosť sme si zaslúžili vyhrať. Samozrejme mali sme aj šťastie, ale to proti takémuto súperovi potrebujete vždy,” vyhlásila opora Chelsea a českého národného tímu.

MANCHESTER UNITED:
Manchester United je naďalej najhodnotnejším klubom na svete. Podľa magazínu Forbes hodnota United činí 2,235 miliardy dolárov a oproti minulému roku narástla o 20%. V rebríčku je druhý Real Madrid a tretia FC Barcelona.

ARSENAL:
Zranenie členku Mikela Artetu je natoľko vážne, že záložník Arsenalu si v tejto sezóne  už určite nezahrá. Arteta si poranil členok v zápase s Wiganom.

MANCHESTER UNITED:
Luka Modrič priznal, že po sezóne nemusí zotrvať na White Hart Lane v prípade, ak Tottenham nepostúpi do Ligy majstrov alebo Harry Redknapp opustí klub, aby trénoval anglickú reprezentáciu. Chce to využiť Manchester United, ktorý sa podľa denníku Daily Star stal hlavným záujemcom o služby chorvátskeho špílmachra.

MANCHESTER UNITED:
Vedenie Červených Diablov sa zaujíma aj o Oscara de Marcosa, 22 ročného záložníka Bilbaa. Okrem neho si v tomto klube vyhliadli United aj 19-ročného Ikera Muniaina.

MANCHESTER CITY:
Na Etihad Stadium budú musieť po sezóne riešiť pretlak kvalitných útočníkov s vysokými mzdovými nárokmi. Po tom ako sa do zostavy úspešne vrátil Carlos Tévez má tréner Mancini k dispozícií až štyroch špičkových forvardov – Téveza, Balotelliho, Augera a Džeka. To je aj pre klub ako Citizens priveľa. Hovorí sa preto najmä o odchode Edina Džeka, ktorého by podľa najnovších informácií rád kúpili kluby Bayern Mníchov a Borussia Dortmund.

TOTTENHAM & LIVERPOOL:
Tottenham a Liverpool by radi využili váhanie Salomona Kaloua s podpisom novej zmluvy s Chelsea. Kalouovi po sezóne končí na Stamford Bridge platný kontrakt a môže sa stať voľným hráčom.  

ASTON VILLA:
Včera sme vás informovali o tom, že Alex McLeish nebude mať po sezóne miesto na lavičke Aston Villy zaručené. Dnes sa tieto domnienky naplnili, keď samotné vedenie klubu priznalo, že McLeisha po sezóne pravdepodobne vystrieda iný tréner.