Main Content

Nashville chce Stanley Cup: Predators získali 3 obrovské hviezdy NHL

pondelok, 1. júl 2024 19:40 | Autor: TASR

Nashville Predators
Nashville Predators | zdroj: Reddit

Kanadský hokejový útočník Steven Stamkos podpísal osemročný kontrakt s klubom NHL Nashville Predators. Dlhoročnej opore Tampy Bay Lightning vynesie celkovo 32 milióna dolárov s priemerným ročným platom 8 miliónov USD.

Predators získali krátko po otvorení trhu s voľnými hráčmi aj útočníka Jonathana Marchessaulta a obrancu Bradyho Skjeia. Informoval o tom Pierre LeBrun z TSN. Tridsaťštyriročného Stamkosa draftovala Tampa v roku 2008 z celkového prvého miesta a v klube pôsobil dlhých šestnásť sezón. Z toho v jedenástich viedol mužstvo z pozície kapitána a dvakrát za sebou ho doviedol k zisku Stanleyho pohára (2020 a 2021).

V minulom ročníku odohral 79 zápasov v základnej časti so ziskom 81 bodov (40+41), v play off nastúpil v piatich dueloch a zaznamenal päť gólov a jednu asistenciu. Marchessault podpísal s "predátormi" päťročnú zmluvu v hodnote 27,5 milióna dolárov. Ročne zarobí 5,5 miliónov USD. Tridsaťdvaročný krídelník opúšťa Vegas po tom, čo bol v roku 2017 pôvodný člen expanzného tímu Golden Knights a pomohol mu dvakrát postúpiť do finále, pričom v ročníku 2022/2023 výrazne prispel k zisku Stanleyho pohára.

Navyše sa stal držiteľom Conn Smythe Trophy pre najužitočnejšieho hráča play off. Obranca Skjei sa dohodol s Nashvillom na sedemročnom kontrakte na 49 miliónov dolárov. Tridsaťročného Američana draftoval New York Rangers v roku 2012 v prvom kole (28. pozícia). V uplynulých štyroch sezónach bol stabilnou súčasťou defenzívy Caroliny.