Main Content

EURO 2024: Toto sú najlepší strelci turnaja. Na čele naďalej aj Ivan Schranz

streda, 3. júl 2024 09:57 | Autor: TASR

Ivan Schranz
Ivan Schranz | zdroj: TASR

Po skompletizovaní osemfinálových zápasov na ME vo futbale figuruje na čele tabuľky kanonierov štvorica hráčov.

Ku Gruzíncovi Georgesovi Mikautadzemu, domácemu Jamalovi Musialovi a Slovákovi Ivanovi Schranzovi sa pridal Holanďan Cody Gakpo, ktorý zaznamenal jeden presný zásah v utorkovom stretnutí s Rumunskom (3:0). Schranz a Mikautadze však už ďalšie presné zásahy nepridajú, keďže ich tímy na šampionáte skončili.

V počte asistencií vedú Španieli Lamine Yamal a Fabian Ruiz, Rakúšan Alexander Prass, Rumun Dennis Man, Švajčiari Michel Aebischer a Remo Freuler, Chorvát Ante Budimir a Holanďania Xavi Simons a Nathan Ake, všetci majú po dve presné prihrávky. Strelecky najaktívnejší bol Portugalčan Cristiano Ronaldo. Na konte má 20 pokusov, gólu sa však zatiaľ nedočkal. Nemci sú na čele v počte strelených gólov (10), o jeden menej majú na konte Španieli.

Slovákom so štyrmi presnými zásahmi patrí deviate miesto. So 65,3 percentným držaním lopty sú v tejto štatistike najlepší Portugalci, za nimi nasledujú Nemci (62 percent). Najviac streleckých pokusov vyslali Španieli (84), Slováci v štyroch vystúpeniach vystrelili 50-krát.