Main Content

WIMBLEDON: Fognini vyradil Ruuda. Hovorí, prečo miluje aj nenávidí tenis

streda, 3. júl 2024 19:14 | Autor: TASR

Wimbledon
Wimbledon | zdroj: © TASR

Španielsky tenista Carlos Alcaraz postúpil do 3. kola dvojhry na grandslamovom turnaji vo Wimbledone.

Obhajca titulu zvíťazil v 2. kole v pozícii nasadenej trojky nad Austrálčanom Aleksandarom Vukičom 7:6 (5), 6:2, 6:2. Jeho ďalším súperom bude Američan Frances Tiafoe nasadený ako číslo 29. Alcaraz v úvodnom dejstve premrhal náskok 5:2 a jeho súper podával za stavu 6:5 na víťazstvo v sete. Španiel si však vynútil tajbrejk, ktorý získal vo svoj prospech a v ďalšom priebehu zápasu už na dvorci dominoval.

"Som naozaj šťastný z toho, aký som dnes podal výkon. Tajbrejk prvého setu bol kľúč k úspešnému výsledku. V druhom i treťom dejstve mala moja hra vysokú úroveň," pochvaľoval si trojnásobný grandslamový šampión. O prekvapenie sa postaral 37-ročný Talian Fabio Fognini, ktorý vyradil ôsmeho nasadeného Nóra Caspera Ruuda 6:4, 7:5, 6:7 (1), 6:3.

"Štrnástka je zrejme moje šťastné číslo. Toľkokrát som už štartoval vo Wimbledone a po siedmy raz sa mi podarilo postúpiť do 3. kola. V treťom dejstve som viedol 5:2 a mal dva brejky k dobru, ale do hlavy sa mi dostalo príliš negatívnych vecí a napokon som set prehral v tajbrejku. Vo štvrtom som sa opäť dokázal zmobilizovať a získal cenný skalp hráča z elitnej svetovej desiatky. Aj pre takéto momenty tak milujem a nenávidím tenis," uviedol Fognini v pozápasovom interview.