Main Content

Tomáš Jurčo o pôsobení v KHL i ďalšej sezóne. Čo bude ďalej s jeho kariérou?

štvrtok, 4. júl 2024 11:35 | Autor: Redakcia Sport7.sk

Tomáš Jurčo
Tomáš Jurčo | zdroj: TASR

Slovenský hokejový útočník Tomáš Jurčo má za sebou ročník, ktorý môžeme označiť ako skutočne turbulentný a náročný.

Po úvode ročníka v Davose musel prestúpiť do KHL. Svoj krok ozrejmil v rozhovore pre plátok Sportweb: "Chcel som pokračovať vo Švajčiarsku alebo v inej kvalitnej európskej lige. Išlo mi o to, aby som mohol hrať na MS v Česku. Vo švajčiarskej lige však už pôsobilo veľa legionárov a nemali voľné miesta. Napokon prišla ponuka z Omsku a po zvážení mojej situácie som sa rozhodol pre KHL."

Jurčo otvorene pokračoval o pôsobení v ruskej KHL. Je totiž všeobecne známe, že táto súťaž je využívaná v rámci propagandy o vojne na Ukrajine: "Pohyboval som sa viac-menej v hokejovom prostredí, kde sa preberala výhradne športová stránka. Ani v uliciach miest som si nevšimol žiadnu výraznú propagáciu vojny alebo čosi podobné."

O tom, či Jurčo bude pokračovať v KHL ešte nie je rozhodnuté. Podľa jeho vlastných slov ho trápilo dlhodobé zranenie:  "Momentálne je to v štádiu riešenia. Dlho som si liečil zranenie. Klubom som nevedel zaručiť, kedy budem úplne fit. Posledné sezóny som vždy začínal neskôr. Snažil som sa šetriť svoje telo, ktoré toho má za sebou dosť."

Bronzový medailista z Pekingu má za sebou bohatú kariéru. Počas nej už neraz potvrdil, že hokej v Rusku a na užších klziskách mu chutí. O jeho ďalšom pôsobisku sa rozhodne v najbližších týždňoch.