Main Content

NHL playoff: Montreal neškodný v koncovke, Philadelphia vedie už 1:3

nedeľa, 23. máj 2010 09:12 | Autor: TASR

Hokejisti Philadelphie zdolali v sobotňajšom štvrtom súboji finále Východnej konferencie play-off NHL Montreal na jeho ľade 3:0 a v sérii hranej na štyri víťazstvá vedú už 3:1.


Montreal Canadiens - Philadelphia Flyers 0:3 - stav série 1:3 pre Flyers

Góly:
26. Giroux (Timonen), 35. Leino (Pronger), 59. Giroux.

Hráči Canadiens doslova "prepadli" v druhom dejstve, keď gólmana hostí Leightona ohrozili iba raz, kým Flyers vyslali na Slováka Jaroslava Haláka v bránke Habs až 13 striel. Zo spomínaných trinástich pokusov 25-ročný odchovanec ružinovského hokeja kapituloval dvakrát, prekonali ho Giroux a Leino. V 59. min už do opustenej bránky Canadiens zaznamenal svoj druhý presný zásah v zápase Giroux. Halák si pripísal spolu 22 úspešných zákrokov.

Philadelphia tak bude mať prvý "mečbal" (spolu 3) už v piatom súboji na domácom ľade, ktorý sa uskutoční v pondelok 24. mája. Hokejisti Montrealu už v tejto sezóne dokázali otočiť z nepriaznivého stavu 1:3 na zápasy, keď v prvom kole vyraďovacej časti napokon zdolali favorizovaný Washington 4:3. Za zmienku stojí skutočnosť, že gólman Philadelphie Leigton dosiahol shutout už v treťom zápase play-off proti Montrealu v tejto sezóne.