Main Content

Slováci tentokrát na Portugalsko nestačili: Čo bolo vidieť podľa trénera Nagliča?

sobota, 6. júl 2024 09:32 | Autor: TASR

Slovensko vs Portugalsko
Slovensko vs Portugalsko | zdroj: TASR

Basketbalisti Slovenska neuspeli v druhom prípravnom zápase s Portugalskom.

Po štvrtkovej výhre 65:63 s ním v piatok v bratislavskom Národnom basketbalovom centre prehrali 74:76. V novembri pokračujú pre zverencov trénera Aramisa Nagliča kvalifikačné boje o postup na budúcoročné majstrovstvá Európy, čaká ich dvojzápas so Španielskom (22. novembra doma a 25. novembra vonku).

Prípravný zápas – muži:

Slovensko – Portugalsko 74:76 (30:37)

najviac bodov: Malovec 22, Hronský 13, Volárik 10 – Lisboa 21, Delgado 9, Da Silva 7

Hlasy po zápase:

Aramis Naglič, tréner Slovenska: "Nebolo to vôbec ľahké, bolo možné vidieť hráčsky deficit. Chýbal nám Hlivák, Mokráň nemohol, ale klobúk dole pred chlapcami, že to vydržali. Bolo to náročné po stránke energie. Portugalsko hrá dosť intenzívne, hrali s kompletnou zostavou. Gratulujem chlapcom, je to 1:1 na zápasy, čo si myslím, že je fér."

Juraj Láštic, hráč Slovenska: "Je to úžasný pocit, hlavne keď si pomyslím, že som nebol v žiadnej mládežníckej reprezentácii Slovenska a prvé body tak prišli až medzi mužmi. Som rád, že to prišlo teraz a budem na to spomínať do konca života."

Maroš Zelizňák, hráč Slovenska: "Som veľmi šťastný, že to takto dopadlo s premiérou. Naposledy som hral za reprezentáciu v tíme do 20 rokov, čo bolo pred piatimi rokmi. Mal som nejaké zdravotné problémy, ale som veľmi šťastný, že som tu mohol byť. Prišli aj prvé body, to je skvelé."