Main Content

EURO 2024: Anglická opora je pripravená. Odohrá celý zápas?

pondelok, 8. júl 2024 19:51 | Autor: TASR

Srbsko - Anglicko
Srbsko - Anglicko | zdroj: TASR

Anglický futbalista Luke Shaw sa už úplne zotavil zo zranenia a je podľa svojich slov pripravený odohrať celý nasledujúci zápas na ME 2024.

Angličanov v ňom v semifinále čaká Holandsko v stredu o 21.00 v Dortmunde. Ľavý obranca chýbal v kádri trénera Garetha Southgatea v prvých štyroch zápasoch na Eure pre zranenie stehna. Vo štvrťfinále proti Švajčiarsku (5:3 v rozstrele) nastúpil v druhom polčase, teraz je pripravený odohrať väčšiu úlohu v boji o finále.

"Myslím si, že som úplne fit a pripravený hrať 90 minút. Je to na rozhodnutí trénera," citoval Shawa portál bbc.com. Shaw nastúpil vo štvrťfinále v 78. minúte a bol to jeho prvý súťažný zápas od februárového zranenia.

"Uplynulé štyri mesiace boli naozaj ťažké. Najskôr sa očakávalo, že sa vrátim oveľa skôr, ale prešiel som mnohými úskaliami. Mali sme plán vrátiť sa v druhom, alebo treťom zápase, ale, žiaľ, veci nešli tak, ako sme si predstavovali. Samozrejme, bolo to ťažké. Ale celému personálu reprezentácie mám za čo poďakovať," dodal Shaw.