Main Content

Dávid Hancko a Manchester United: Takto sa vyvíja situácia. Pôjde Slovák do Premier League?

streda, 10. júl 2024 07:31 | Autor: TASR

Dávid Hancko
Dávid Hancko | zdroj: TASR

O slovenského futbalového reprezentanta Dávida Hancka z Feyenoordu Rotterdam sa podľa britských médií zaujíma vedenie Manchestru United.

Anglický klub hľadá do defenzívy hráča, ktorý by mohol byť alternatívou za ľavonohého stopéra Lisandra Martineza či ľavého krajného obrancu Lukea Shawa. Oboch trápili v minulej sezóne zranenia a vynechali viacero zápasov.

Podľa The Athletic by Hancko mohol posilniť "červených diablov", ak by im nevyšiel príchod mladíka Jarrada Branthwaitea. Dvadsaťdvaročný obranca pôsobí v Evertone, ManUtd za neho údajne ponúka 45 miliónov libier plus bonusy. Vážny záujem o Hancka už predtým prejavilo Atletico Madrid. Podľa španielskych médií sa účastník La Ligy už dohodol s Feyenoordom na prestupovej čiastke. Atletico je ochotné za 26-ročného obrancu zaplatiť 27 miliónov eur a ďalšie 3 milióny na potenciálnych bonusoch. Hanckov transfer sa však tak skoro nezrealizuje.

Ako informoval denník Mundo Deportivo, Atletico sa bude musieť najskôr rozlúčiť s čiernohorským stopérom Stefanom Savičom, aby získal financie a priestor na prestup slovenského obrancu. V minulých týždňoch zahraničné médié informovali aj o možnom prestupe Hancka do Liverpoolu. Slovenský reprezentant a účastník EURO 2024 v Nemecku mal nasledovať kroky trénera Arneho Slota, ktorý zamieril k "The Reds" práve z Feyenoordu. Hancko však podľa vlastných slov prestup na Anfield Road nevidí ako pravdepodobný.

"Myslím si, že o tri roky bude patriť medzi najlepších trénerov na svete. Viem si to predstaviť, pretože vidím, čo dokázal s nami. Teraz má oveľa lepšie možnosti. Od konca sezóny som s ním hovoril, takže si nemyslím, že hľadajú hráča na moju pozíciu, preto nevidím reálne môj prestup do Liverpoolu," uviedol Hancko podľa portálu strettynews.com.