Main Content

COPA AMÉRICA: Argentína je vo finále, Messi skóroval. Tréner o ňom krásne hovorí

streda, 10. júl 2024 08:32 | Autor: TASR

Lionel Messi
Lionel Messi | zdroj: TASR

Futbalisti Argentíny sa stali prvými finalistami Copa America. V semifinále v americkom East Rutherforde v New Jersey zvíťazili v stredu nad Kanadou 2:0.

O góly sa postarali v 22. minúte Julian Alvarez a v 51. minúte Lionel Messi. Obaja súperi na seba narazili už v základnej A-skupine a duel sa skončil rovnakým výsledkom. Argentínčania sa vo finále stretnú s víťazom stretnutia Uruguaj - Kolumbia. Messi sa na turnaji presadil po prvýkrát a zaznamenal už 109 gólov v reprezentačnom drese.

Viac má na konte iba Portugalčan Cristiano Ronaldo - 130. Tridsaťsedemročný kapitán úradujúcich majstrov sveta môže priviesť svoj tím k titulu na treťom vrcholnom podujatí v sérii, Argentína na Copa America obhajuje titul.

"Neskutočné, čo tento tím dokázal. Na nás zo starej gardy robí veľký dojem, že sme v ďalšom finále. Je to na tomto turnaji mimoriadne zložité. Tímy sú vyrovnané, trávniky zlé, horúčava mimoriadna," vyhlásil Messi podľa AP. Hráč Interu Miami musel opäť čeliť otázkam, či nadchádzajúce finále nebude jeho posledným zápasom v reprezentačnom drese, no túto tému nechcel otvárať ani tréner národného tímu Lionel Scaloni.

"Nechajme ho tak. On vie, že my mu nikdy nezatvoríme dvere. Môže s nami zostať dokedy bude chcieť. Umožnime mu rozhodnúť sa ako chce."