Main Content

NIKÉ LIGA: Na Slovensko sa vracia známe trénerske meno

streda, 10. júl 2024 19:48 | Autor: TASR

Vladimír Cifranič
Vladimír Cifranič | zdroj: TASR

Vladimír Cifranič sa vracia do Niké ligy. Bude pôsobiť ako hlavný tréner futbalistov FK Železiarne Podbrezová, s vedením klubu sa dohodol na dvojročnej zmluve.

Informoval o tom oficiálny klubový web. Štyridsaťdeväťročný Cifranič sa vracia do známeho prostredia, keďže pozíciu hlavného kormidelníka v Podbrezovej zastával už v roku 2020. Tentoraz k "železiarom" prichádza po tom, čo sa miesto šéfa realizačného tímu uvoľnilo po odchode českého trénera Romana Skuhravého.

"Rozhodli sme sa pre trénera Cifraniča, ktorý už v našom klube predtým pôsobil. Jeho asistentom ostáva Štefan Markulík, celý realizačný tím ostáva nezmenený. Spoliehame sa aj na to, že ani jeden človek nie je v projekte nový, takže nastavenie nebude trvať dlho. Verím, že trénerovi sa bude dariť a bude úspešný. Prajem mu veľa šťastia," povedal pre klubový web generálny manažér Podbrezovej Miroslav Poliaček. C

ifranič začal svoju trénerskú kariéru v Trenčíne, kde bol štyri roky asistent a potom sa stal hlavným trénerom. Vlani začal sezónu 2023/2024 ako hlavný tréner Zlatých Moraviec, v novembri však na tomto poste skončil. Počas zimnej prestávky sa stal trénerom druholigového Pohronia a práve odtiaľ sa presunul do Podbrezovej.