Main Content

Thomas Müller nadobro skončil v nemeckej reprezentácii

pondelok, 15. júl 2024 22:43 | Autor: TASR

Thomas Muller
Thomas Muller | zdroj: TASR

Nemecký futbalista Thomas Müller ukončil reprezentačnú kariéru. Majster sveta z roku 2014 sa už bude sústrediť iba na svoju prácu v Bayerne Mníchov.

Tridsaťštyriročný útočník nasledoval svojho reprezentačného kolegu Toniho Kroosa, ktorý sa s národným tímom rozlúčil ihneď po neúspešnom štvrťfinále na ME v Nemecku, v ktorom domáce mužstvo podľahlo Španielsku 1:2 po predĺžení. Z dlhoročných opôr nemeckého tímu sa čaká ešte na rozhodnutie brankára Manuela Neuera.

"Po takmer 14 rokoch a 131 reprezentačných dueloch som sa rozhodol ukončiť kariéru v nemeckom národnom tíme. Ďakujem všetkým za podporu v uplynulých rokoch," zverejnil Müller podľa DPA. Müller debutoval v nemeckom drese v marci 2010 a počtom 131 štartov sa dostal na tretie miesto historického rebríčka za Lothara Matthäusa (150) a Miroslava Kloseho (137).

Po neúspechu na MS 2018 v Rusku vtedajší tréner nemeckého výberu Joachim Löw vyradil z kádra Müllera spolu s Matsom Hummelsom a Jeromem Boatengom. Prvý menovaný sa do zostavy vrátil na ME 2020 a na tohtoročnom šampionáte odohral dva zápasy.