Main Content

DENNÝ SÚHRN: LA Kings, španielske oslavy, Mbappé v Madride či zatknutie kolumbijského futbalového prezidenta

streda, 17. júl 2024 08:43 | Autor: TASR

Kylian Mbappé
Kylian Mbappé | zdroj: TASR

Denný súhrn športových aktualít za včerajší deň. 

Los Angeles 16. júla (TASR) - Klub hokejovej NHL Los Angeles Kings oznámil, že podpísal novú päťročnú zmluvu s mladým útočníkom Quintonom Byfieldom. Jeho priemerný ročný zárobok predstavuje 6,25 milióna dolárov.

Madrid 16. júla (TASR) - Španielski futbalisti v pondelok večer oslávili v uliciach Madridu zisk titulu majstrov Európy. Po pristátí prijal mužstvo Luisa de la Fuenteho kráľ Filip VI., ktorý poďakoval hráčom za radosť, ktorú priniesli krajine.

Miami 16. júla (TASR) - Prezidenta Kolumbijskej futbalovej federácie Ramona Jesuruna prepustili na kauciu po zatknutí v Miami. Podľa agentúry AFP to vyplýva z videí zverejnených v pondelok v kolumbijských médiách. Jesuruna zatkli na základe obvinenia z útoku na policajného dôstojníka počas incidentu v nedeľňajšom finále Copa America.

Paríž 16. júla (TASR) - Belgický cyklista Maxim Van Gils sa nakazil koronavírusom a odstúpil z Tour de France. Pred ním už mali pozitívny test na Covid-19 ďalší traja cyklisti - Michael Morkov, Juan Ayuso a Thomas Pidcock, informovala DPA.

Malmö 16. júla (TASR) - Slovenskí stolnotenisoví juniori získali bronzovú medailu v súťaži družstiev na ME mládeže vo švédskom Malmö. Kvarteto reprezentantov Samuel Arpáš, Samuel Palušek, Damián Flóro a Jakub Goldír stroskotali tesne pred bránami finále, keď podľahli Nemecku 2:3. Juniorky v zložení Dominika Wiltschková, Ema Činčurová, Nina Darovcová a Linda Majerčíková zdolali Španielsko 3:2 a obhájili 5. miesto z minulého roka. Informoval o tom Slovenský stolnotenisový zväz (SSTZ) prostredníctvom sociálnej siete.

Bratislava 16. júla (TASR) - Vodný slalomár Jakub Grigar a reprezentantka v parastolnom tenise Alena Kánová v utorok v záhrade Prezidentského paláca v Bratislave zložili v mene celej olympijskej a paralympijskej výpravy slávnostný sľub do rúk prezidenta Slovenskej republiky Petra Pellegriniho. V poradí XXXIII. olympiáda sa uskutoční od 26. júla do 11. augusta v Paríži a predstaví sa na nej dokopy 28 slovenských športovcov, XVII. paralympiáda je na programe 28. augusta do 8. septembra.

Londýn 16. júla (TASR) - Gareth Southgate nebude pokračovať na lavičke anglickej futbalovej reprezentácie. Vo funkcii sa rozhodol skončiť po finále ME, v ktorom Anglicko prehralo so Španielskom 1:2. Informáciu o jeho konci priniesla Anglická futbalová asociácia (FA).

Budapešť 16. júla (TASR) - Slovenská tenistka Rebecca Šramková postúpila do 2. kola na antukovom turnaji WTA v Budapešti. V prvom kole zvíťazila nad kvalifikantkou Miriam Biancou Bulgaruovou z Rumunska 6:3, 4:6, 6:4.

Madrid 16. júla (TASR) - Španielsky futbalový klub Real Madrid oficiálne predstavil svoju hviezdnu posilu Kyliana Mbappeho. Dvadsaťpäťročného francúzskeho útočníka privítal vypredaný štadión Santiago Bernabeu a 85-tisícová návšteva prekonala doterajšiu rekordnú spred 15 rokov počas prezentácie Portugalčana Cristiana Ronalda. Mbappe podpísal v prítomnosti prezidenta klubu Florentina Pereza päťročnú zmluvu s "bielym baletom".

Budaörs 16. júla (TASR) - Slovenské futbalistky postúpili do baráže v kvalifikácii ME 2025. V záverečnom šiestom zápase 2. skupiny B-divízie remizovali s Izraelom 2:2 a v tabuľke obsadili konečné 3. miesto. V priamom súboji o tretiu priečku im proti Izraelu stačila nielen remíza, ale aj prehra o jeden gól, keďže v prvom vzájomnom zápase zvíťazili 2:0.

New York 16. júla (TASR) - Vo veku 69 rokov zomrel v utorok bývalý basketbalista Joe Bryant, otec Kobeho Bryanta. Príčinou bola mŕtvica.

Bratislava 16. júla (TASR) - Slovenský futbalista Róbert Mazáň si aj so svojím tímom FK Panevežys zahrá 2. predkolo Ligy majstrov. Litovský klub v utorkovej odvete 1. predkola remizoval na trávniku HJK Helsinki 1:1 a po víťazstve 3:0 v prvom meraní s prehľadom postúpil. Mazáň odohral celý duel. Ďalším súperom Panevežysu bude poľská Jagiellonia Bialystok.