Main Content

Španielska federácia opäť terčom škandálu: Ďalší prezident dostal trest

streda, 17. júl 2024 20:52 | Autor: TASR

Španielska federácia
Španielska federácia | zdroj: Španielska federácia

Prezident španielskej futbalovej federácie (RFEF) Pedro Rocha dostal dvojročný dištanc od španielskeho Športového arbitrážneho súdu (TAD). Funkcionár mal prijať rozhodnutia mimo svojej právomoci.

Verdikt v stredu potvrdila hovorkyňa súdu, ale uviedla, že zatiaľ nie je záväzný a možno ho napadnúť na súde, čo podľa správ španielskych médií Rocha plánuje urobiť. V správe súdu sa uvádza, že TAD uložil suspendáciu v súvislosti s prepustením úradníka RFEF.

Rocha v tom čase ako vedúci dočasnej komisie RFEF po odstúpení predchádzajúceho prezidenta Luisa Rubialesa nemal nárok na toto opatrenie. Rocha údajne dostal aj pokutu vo výške približne 39.000 eur za iné prehrešky.

Španieli vyhrali len pred pár dňami majstrovstvá Európy a so štvrtým kontinentálnym titulom sa stali najúspešnejším tímom na tomto fóre.

Šesťdesiatdeväťročný funkcionár prišiel do úradu v septembri a nahradil Luisa Rubialesa po kauze ohľadom bozku španielskej hráčky Jenni Hermosovej. K tomu prišlo počas osláv titulu na majstrovstvách sveta futbalistiek. Rubialesa vyšetrujú aj ohľadom korupčného prípadu, ku ktorému malo prísť počas jeho funkčného obdobia.