Main Content

Neúspech sa neodpúšťa: Mexiko po Copa América pristúpilo k veľkej zmene

streda, 17. júl 2024 21:13 | Autor: TASR

Mexiko
Mexiko | zdroj: TASR

Mexická futbalová federácia (FMF) ukončila spoluprácu s trénerom Jaimeim Lozanom. K tomuto kroku pristúpila po vypadnutí v skupinovej fáze Copa America, kde na úkor Mexičanov postúpila Venezuela a neskorší finalista z Kolumbie.

Štyridsaťpäťročný Lozano dostal možnosť pokračovať ako asistent do MS 2026 a po nich sa vrátiť do funkcie hlavného trénera. Nadchádzajúci svetový šampionát organizuje práve latinskoamerický štát v spolupráci s USA a Kanadou. "Lozano nás informoval, že si neželá pokračovať. Rešpektujeme jeho rozhodnutie, uznávame jeho veľkú profesionalitu, schopnosti a odhodlanie," citovala Lozana agentúra Reuters.

Kormidelník bol pri mexickej reprezentácii len jeden rok, no krajinu doviedol k zisku Gold Cupu a do finále Ligy národov CONCACAF. Vo ňom podľahli USA 0:2. Celkovo absolvoval s tímom 21 zápasov, z ktorých desať vyhral, v štyroch remizoval a sedemkrát ťahal za kratší koniec. Nahradiť by ho mal Javier Aguirre. Ten viedol Mexičanov aj na MS 2002 a 2010 - v oboch prípadoch postúpili do osemfinále, čo je ich najlepší výsledok od domácich MS 1986.