Main Content

Budú hráči z KHL hrať v olympijskej kvalifikácii? Hokejová verejnosť je stále rozpoltená

štvrtok, 18. júl 2024 10:50 | Autor: Redakcia Sport7.sk

Slovensko
Slovensko | zdroj: TASR

Slovenských hokejistov na prelome augusta a septembra čaká olympijská kvalifikácia, ktorá sa aj tento rok odohrá v Bratislave. Hokejovú verejnosť však trápi otázka ohľadom hráčov z KHL.

Národný tím, ktorý vedie kanadský lodivod Craig Ramsay sa postupne stretne s Rakúskom, Maďarskom a Kazachstanom, pričom víťaz tejto skupiny postúpi priamo na olympijský turnaj do Milána. Stále však nie je jasné, v akom zložení bude nastupovať naša reprezentácia.

Problémom sú totiž hráči pôsobiaci v KHL, ku ktorým Slovenský zväz ľadového hokeja stále nezaujal jasné stanovisko. "O hráčoch KHL v reprezentácii sa stále nerozhodlo. Nominácia na olympijskú kvalifikáciu bude známa až v auguste. Lístky na bratislavskú olympijskú kvalifikáciu by sa mali začať predávať na konci týždňa," uviedol trochu svetla do situácie novinár Tomáš Prokop na sociálnej sieti X.

Kontroverznú otázku rozoberajú aktuálne opäť prakticky v celej hokejovej spoločnosti. K dnešnému dňu má v ruskej súťaži platný kontrakt osmička hokejistov. Konkrétne sa jedná o brankára Patrika Rybára, obrancov Michala Čajkovského, Mária Grmana, Martina Gernáta a Christiána Jaroša, ale i o útočníkov Michala Krištofa, Adama Lišku a Adama Ružičku.