Main Content

Správy dňa zo sveta tenisu (20.4.)

piatok, 20. apríl 2012 20:46 | Autor: David Pavlík

Správy dňa zo sveta tenisu (20.4.)
Správy dňa zo sveta tenisu (20.4.) | zdroj: Dávid Pavlík pre Sport7.sk

Pripravili sme pre vás to najdôležitejšie, čo sa udialo v tenisovom svete počas dnešného dňa. Výsledky, vyjadrenia, správy. To všetko nájdete v našej pravidelnej rubrike.


Duel so Španielskom začne Cibulková
Slovenská jednotka, Dominika Cibulková a španielska dvojka, Lourdes Dominguezová – Linová budú aktérkami úvodného duelu fedcupového stretnutia medzi našim výberom a výberom domáceho Španielska. Druhú sobotňajšiu dvojhru obstará naša dvojka, Daniela Hantuchová a domáca jednotka, Silvia Solerová – Espinosová.
 
Williamsová začne proti 17 – ročnej 
Serena Williamsová nastúpi vo svojom úvodnom dueli fedcupového stretnutia Ukrajina – USA proti 17-ročnej domácej tenistke, Jelene Svitolinovej. Duel sa odohrá v Charkove.
 
Djokovič i Nadal v Monte Carle už do semifinále
Na Masters turnaji v monackom Monte Carle sa dnes rozhodlo o zložení semifinálových dvojíc. Úvodný duel obstarajú Čech Berdych a svetová jednotka, Novak Djokovič, v druhom sa proti sebe postavia Španiel Nadal a Francúz Simon. Nadal usiluje o ôsmy miestny titul v rade.
 
Duel ČR – Taliansko otvoria Šafářová so Schiavoneovou
Lucie Šafářová a Francesca Schiavoneová otvoria semifinálový duel Fed Cup-u medzi domácim Českom a Talianskom. Druhý duel obstarajú Petra Kvitová a Sara Erraniová.
 
Benneteau má okrem natiahnutého členku aj zranený lakeť
Zranenie Francúza Benneteaua zo včerajšieho duelu s Britom Murraym je napokon tak vážne, že mu zabráni v štarte na domácom grandslame Roland Garros. Pri páde utrpel zlomeninu lakťa a to si vyžiada minimálne trojtýždňovú liečbu.
 
V Stuttgarte v kvalifikácii aj tri Slovenky
Na kvalitne obsadenom antukovom podujatí v nemeckom Stuttgarte bola dnes večer vyžrebovaná kvalifikácia, v ktorej sa predstavia aj tri Slovenky – Lenka Juríková, Romana Caroline Tabak a Zuzana Luknárová. Tabaková si zopakuje duel s Taliankou Camerinovou , keďže s ňou hrala aj pred dvoma týždňami v Barcelone, kde jej podľahla 2:6,2:6. Lenku Juríkovú čaká duel s Nemkou Malekovou a Zuzka Luknárová nastúpi proti Kazaške Karatanchevovej.
 
V Monte Carle debakel najlepšieho páru sezóny
Pár Štepánek, Paes , ktorý je v rankingu sezóny deblových párov na najvyššom stupienku, utrpel vo štvrťfinále štvorhry na Masters turnaji v Monte Carle debakel 2:6,0:6 od amerických bratov Bryanovcov.