Main Content

Pripravil si cestu do NHL? Mladý Slovák zaujal šampióna NHL!

štvrtok, 18. júl 2024 11:26 | Autor: Róbert Kalnický

Oliver Okuliar
Oliver Okuliar | zdroj: X

Slovenský hokejový útočník Oliver Okuliar má za sebou skvelé obdobie. V uplynulých týždňoch absolvoval nováčikovský kemp po podpise s Floridou Panthers.

Účastník svetového šampionátu z roku 2023 pritom predviedol vo farbách úradujúceho šampióna profiligy skvelé výkony. Odborníci, ale aj tréneri z organizácie z mesta Sunrise nešetrili chválou a označili Okuliara ako najviac fun-to-watch hráča z development kempu.

Navyše, mladému Slovákovi sa môže po vydarenom kempe otvoriť aj cesta priamo do najlepšej hokejovej ligy sveta. V uplynulých dňoch organizáciu totiž opustili viacerí hráči z bottom six, čo môže otvoriť šancu práve pre mladých hokejistov. Konkurencia však bude veľká. 

Vedenie Panterov však vie, že potrebuje vytiahnúť podobné mená ako v minulosti. Generálny manažér Bill Zito v minulosti dal šancu hráčom ako Gustav Forsling či Eetu Luostarinen, ktorí sa postupne stali oporami celku a doviedli Panthers až k zisku prvého Stanley Cupu v histórii organizácie. Podobnú cestu môže absolvovať aj Oliver Okuliar.