Main Content

Jaroslav Halák otvorene o návrate. Uvidíme ho ešte v bránkovisku?

piatok, 19. júl 2024 08:13 | Autor: Róbert Kalnický

Jaroslav Halák
Jaroslav Halák | zdroj: YouTube

Slovenský hokejový brankár Jaroslav Halák vynechal celý uplynulý ročník. Napriek tomu sa nezvdáva a čaká, či príde jeho príležitosť.

Ružinovský rodák v uplynulom ročníku neodchytal ani jedno stretnutie. Šancu dostal len počas try-outu v organizácii Caroliny Hurricanes, kde si však kontrakt nevybojoval. Situáciu s Canes objasnil v podcaste Góly z bufetu: "Oni mali obdobie, kedy brankári príliš dobre nechytali, nevyhrávali. A mali očakávania, že budú medzi poprednými mužstvami. Tak to vyskúšali so mnou, zavolali mňa. No a v tej dobe ako som prišiel, začali vyhrávať. Strávil som tam dva týždne, niečo som potrénoval s mužstvom, ale väčšinou som bol na ľade s extra hráčmi. Takže som sa nejak nemohol dostať do toho tempa. Škoda, keby to vyšlo… Oni mali naozaj kvalitné mužstvo a zrovna Frederik Andersen bol vtedy zranený na dlhšiu dobu, tak keby sa ten druhý brankár nechytil, by to možno vyšlo. Nič, ide sa ďalej, ako som povedal. Možno keby som sa vtedy išiel rozchytať do AHL-ky, tak nejaké mužstvo by po mne siahlo. Vtedy mal Edmonton problémy s brankármi.”

Slovenský gólman sa napriek tomu zbrane neskladá. Počas svojej kariéry v profilige si na konto pripísal 295 víťazstiev, pričom nie je tajomstvom, že jeho cieľom je pokorenie hranice 300 triumfov. Na to sa však skúsený hokejista nepozerá: "Stále mám chuť, ale tá méta 300 víťazstiev. Je to naozaj iba papierovo, za to sa nič nedostáva, bude to na papieri napísané, ale Halák 300 bude krajšie ako 295. Ako hovorím, uvidíme, pripravím sa dôkladne a keď nejaká šanca bude, tak to vyskúšam."

Napriek tomu situácia nie je jednoduchá. Uvedomuje si to aj Halák, ktorý počas budúceho roka oslávi okrúhle štyridsiate narodeniny: "Minulý rok sa to nepodarilo, ako každý videl. Ale snažím sa pripravovať, budem sa pripravovať celé leto. Uvidíme, či niečo bude alebo nebude. Či niečo bude v kempe, ťažko povedať teraz. Leto sa začalo, niektorí brankári v NHL ešte ani nie sú podpísaní. Ťažko povedať, kto kam pôjde a kde bude nejaké reálne miesto alebo reálna šanca na to, aby som sa mohol presadiť."