Main Content

PRE TIPUJÚCICH: Preview 32. kola Bundesligy - sobota (21.4.)

sobota, 21. apríl 2012 10:15 | Autor: Martin Hrušovský

PRE TIPUJÚCICH: Preview 32. kola Bundesligy - sobota (21.4.)
PRE TIPUJÚCICH: Preview 32. kola Bundesligy - sobota (21.4.) | zdroj: Martin Hrušovský pre Sport7.sk

Nemecká Bundesliga, v ktorej je o titule takmer už rozhodnuté dnes pokračuje šiestimi zaujímavými stretnutiami. Pripravili sme pre vás analýzu k dvom z nich.

Brémy - Bayern

sobota, 15.30

Minulé zápasy

Brémy v minulom kole nastúpili na ihrisku Stuttgartu. Ako prvý sa z gólu radovali hostia, čo určite prekvapilo nejedného diváka. Neskôr však Stuttgart potvrdil vynikajúcu formu a otočil vývoj zápasu vo svoj prospech. Brémy často a hrubo chybovali v obrane a aj preto inkasovali až 4 góly. Zápas skončil víťazstvom domácich 4:1.

Bayern v minulom zápase privítal na svojej pôde Mainz. Už na zostave domáceho mužstva bolo vidieť, že Bayern svoj boj o titul vzdal a sústredil sa len na Ligu Majstrov. Na lavičke ostalo viacero hviezd vrátane Ribéryho, Gomeza, či Kroosa. Mainz svoju šancu využil a ulúpil z Allianz Arény aspoň bod.

Tabuľky a štatistiky

Brémy by rady aj naďalej hrali o pohárové priečky, no s hrou, ktorú v súčasnosti predvádzajú to zrejme nepôjde. Veľké chyby v obrane a málo produktívny útok spôsobil, že Brémy klesli až na 8-miesto, pričom na 7. Hannover strácajú 2 body. Z posledných 5 zápasov na domácom ihrisku prehrali s Norimbergom 0:1, vyhrali s Hannoverom 3:0, remízovali s Augsburgom 1:1, prehrali s Mainzom 0:3 a naposledy remízovali s Gladbachom 2:2. Celkové skóre Brém je záporné 45:50. Proti Bayernu nenastúpia: Marin, Fritz, Ekici, Boenisch, Bargfrede, Hartherz, Borowski a Papastathopoulos.

Bayern je stále na 2. mieste a na prvý Dortmund stráca už 8 bodov. Šanca na titul je len veľmi malá a je pravdepodobné, že Bayern opäť bude svoje najväčšie hviezdy šetriť na Ligu Majstrov, kde ho čaká odveta s Realom Madrid. Z posledných 5 zápasov na ihriskách súpera Bayern remízoval s Freiburgom 0:0, prehral s Leverkusenom 2:0, vyhral s Hertou 6:0, Norimbergom 1:0 a naposledy prehral s Dortmundom 1:0. Celkové skóre Bayernu je 69:20. Zranení sú: Breno, van Buyten a nenastúpi ani potrestaný Badstuber, takže môžeme len tipovať koho Jupp Heynckes postaví na miesto stopéra. Vieme len, že veľa možnosti určite nemá.

Vzájomné zápasy

Vo vzájomných zápasoch je lepší Bayern, ktorý vedie v pomere 10:4. Body sa delili 5-krát. V tomto zápase majú väčšiu motiváciu vyhrať Brémy, ale pre veľkú maródku a tresty sa im podarí ledva postaviť základnú jedenástku. Bayern na oplátku nechá na lavičke opory mužstva a tak sa možno dočkáme vyrovnaného zápasu.

Môj tip v našej tipovacej lige je remíza v prvom polčase s kurzom 2,07.

Hoffenheim - Leverkusen

sobota, 15.30


Minulé zápasy

Hoffenheim v minulom zápase nastúpil na ihrisku Freiburgu, ktorý si mohol predčasne zabezpečiť miesto v najvyššej súťaži aj na ďalší rok. V prvej polovici hry bol aktívnejší domáci tím, ale úvodný gól sa mu streliť nepodarilo. Po zmene strán boli naopak aktívnejší hostia, no ani tí sa gólovo nepresadili a zápas sa tak skončil bezgólovou remízou.

Leverkusen si pred týždňom zmeral sily s Hertou Berlín. Hráči Herty dokázali, že boj o záchranu ešte nevzdávajú a hrali naozaj výborne. V BayAréne zmazali dvojgólové manko a dokázali získať bod za remízu 3:3. Leverkusen ani po zmene trénera nepôsobil presvedčivým dojmom, avšak treba ho pochváliť, že z minimum šancí strelil 3 góly.

Tabuľky a štatistiky

Hoffenheimu sa po remíze vo Freiburgu nepodarilo zamiešať karty v boji o pohárové priečky a i naďalej tak ostáva v strede tabuľky. V zápase proti Leverkusenu nastúpi na domácej pôde, kde pre veľký počet remíz, stráca dôležité body. Z posledných 5 zápasov raz prehral so Stuttgartom 2:1, raz vyhral s Hamburgom 4:0 a 3-krát remízoval s Mainzom 1:1, Kolínom 1:1 a Schalke rovnako 1:1. Celkové skóre Hoffenheimu je záporné 38:40. Zranení sú Firmino a Jaissle.

Leverkusen momentálne zažíva pokles formy, no aj napriek tomu sa stále nachádza na vynikajúcej 6-tej priečke. Už po tomto kole by však mohlo byť všetko inak. Len o jeden bod totiž za ním zaostáva Hannover a dobehnúť by ho mohli aj Brémy, ktoré strácajú 3 body. Z posledných 5 zápasov na ihrisku súpera Leverkusen prehral s Dortmundom 1:0, vyhral s Kolínom 2:0, opäť prehral s Wolfsburgom 3:2, Schalke 2:0 a naposledy remízoval s Hamburgom 1:1. Celkové skóre Leverkusenu je 46:43. Proti Hoffenheimu nenastúpia: Augusto, Schwaab, Sam, Da Costa, Reinartz a Bender.

Vzájomné zápasy

Vo vzájomných zápasoch je lepší Leverkusen, ktorý zvíťazil 6-krát, zatiaľ čo Hoffenheim sa radoval iba raz. Rovnako jedenkrát sa body delili. V tomto zápase je pod väčším tlakom jednoznačne Leverkusen, ktorý musí bodovať aby sa udržal na pohárových priečkach. Hoffenheim je v strede tabuľky, no od pohárov ho delia iba 3 body a rovnako ako jeho súper bude chcieť bodovať. Leverkusen momentálne síce zažíva herný výpadok, no ešte donedávna sa mu na ihriskách súpera veľmi darilo a z tohto pohľadu je to 4. najlepší tím z celej ligy. Naopak Hoffenheimu sa doma príliš nedarí a mnohokrát iba remízuje. Myslím, že aj dnes sa zápas týchto tímov skončí deľbou bodov.

V našejtipovacej ligestavím body na remízu s kurzom 3,23.


(kliknite)