Main Content

Proti komu môžu hrať Trnava, Ružomberok a Dunajská Streda v pohárovej Európe?

pondelok, 22. júl 2024 15:17 | Autor: TASR

FC Spartak Trnava
FC Spartak Trnava | zdroj: TASR

Futbalisti FC Spartak Trnava sa v prípade postupu cez FK Sarajevo stretnú v 3. predkole Európskej konferenčnej ligy s horším zo súboja Wisla Krakov - FC Rapid Viedeň, ktorí proti sebe nastúpia v 2. predkole Európskej ligy. Úvodné stretnutie tejto fázy je na programe 8. augusta, odveta by sa hrala 15. augusta.

Potenciálneho súpera spoznal na pondelňajšom žrebe vo švajčiarskom Nyone aj ďalší slovenský pohárový účastník FC DAC 1904 Dunajská Streda. V prípade postupu cez FK Zira Baku si slovenský vicemajster zmeria sily s víťazom dvojzápasu medzi NK Osijek a FCI Levadia Tallinn, pričom začne vonku.

Mužstvo zo Žitného ostrova mohlo dostať aj úspešnejšieho z týchto dvojíc: FC Kodaň - FCB Magpies, Omonia Nikózia - FC Torpedo Kutaisi, FC Riga - WKS Slask Vroclav, NK Olimpija Ľubľana - FC Polissya Žitomir, HŠK Zrinjski Mostar - NK Bravo, NK Osijek - FCI Levadia Tallinn.

Slovensko môže mať v 3. predkole až trojicu zástupcov. Ak MFK Ružomberok v 2. predkole Európskej ligy nevyradí favorizovaný turecký Trabzonspor, stretne sa v 3. predkole EKL s víťazom duelu HJK Hajduk Split - HB Tórshavn, pričom úvodný duel hrá doma slovenský zástupca.

"Ruža" sa mohla stretnúť aj s víťazmi dvojzápasov Legia Varšava - FC Caernarfon Town, Go Ahead Eagles - SK Brann, KuPS Kuopio - Tromsö IL, HNK Hajduk Split - HB Tórshavn a F91 Duddelange - BK Häcken.

Program EKL:

8. augusta: prvé zápasy 3. predkola
15. augusta: druhé zápasy 3. predkola
5. augusta: žreb play off
22. augusta: prvé zápasy play off
29. augusta: druhé zápasy play off