Main Content

Zaujímavá posila pre Podbrezovú: Prichádza africký legionár

utorok, 23. júl 2024 22:04 | Autor: TASR

FK Železiarne Podbrezová
FK Železiarne Podbrezová | zdroj: FK Železiarne Podbrezová

Ghanský ofenzívny hráč Frank Appiah je nová posila futbalistov FK Železiarne Podbrezová. S účastníkom Niké ligy podpísal dvojročnú zmluvu. Uplynulú sezónu strávil v Liptovskom Mikuláši.

Dvadsaťjedenročný Appiah prišiel na Slovensko už v roku 2020, keď prestúpil z domáceho tímu NADM SC do Dunajskej Stredy. Obratom putoval do Šamorína. Doposiaľ hrával v druhej najvyššej súťaži. S jedenástimi gólmi za L. Mikuláš patril v minulom ročníku medzi najlepších strelcov súťaže. Na jar sa presadil až osemkrát. V úvode letnej prípravy pred štartom sezóny 2024/25 sa Appiah predstavil v drese Liptovského Mikuláša proti Podbrezovej a strelil aj jeden gól.

"Uvažovali sme o ňom v podstate od začiatku prestupového termínu a nakoniec sme sa rozhodli ho podpísať. Očakávame od neho, že môže byť rozdielovým hráčom, či už od začiatku alebo z lavičky. Je veľmi silný v súbojoch jeden na jedného, čo budeme potrebovať, keď budeme hrať do plných. Appiah bol hlavne v jarnej časti veľmi produktívny a patril k najlepším v druhej lige. Sľubujeme si od neho veľa. Chce hrať Niké ligu, pobije sa o šancu. Samozrejme, že bude potrebovať trochu času, aby sa zžil s kolektívom a systémom. Dúfam, že naplní naše očakávania, bude sa zlepšovať a pomôže tímu k vytýčeným cieľom,“ povedal pre klubový web Miroslav Poliaček, generálny manažér FK Železiarne Podbrezová.