Main Content

Ukko-Pekka Luukkonen sa vyhol arbitráži: Svoju budúcnosť spojil s Buffalom Sabres

štvrtok, 25. júl 2024 08:59 | Autor: TASR

Ukko-Pekka Luukkonen
Ukko-Pekka Luukkonen | zdroj: IG Ukko-Pekka Luukkonen

Fínsky hokejový brankár Ukko-Pekka Luukkonen podpísal nový päťročný kontrakt s klubom Buffalo Sabres. Vyhol sa tým arbitrážnemu konaniu, ktoré by mu prisúdilo ročnú zmluvu so stanoveným platom. Nový kontrakt mu ročne vynesie 4,75 milióna dolárov.

Luukkonen bol po sezóne 2023/2024 obmedzený voľný hráč a nedávno sa prihlásil na arbitráž. Za sebou má sezónu, v ktorej sa prepracoval do pozície brankárskej jednotky Sabres. V základnej časti vychytal 27 víťazstiev, 22 prehier a 4 prehry po predĺžení, resp. samostatných nájazdoch.

Mal v nich 91-percentnú úspešnosť zákrokov a päťkrát vychytal čisté konto. Buffalo ho získalo v drafte v roku 2017 z 54. miesta. Zatiaľ má za sebou rovnú stovku zápasov v NHL s 90,4-percentnou úspešnosťou zákrokov a priemerom 2,97 inkasovaného gólu na zápas. Sabres sa nedostali do play off v 13. sezóne po sebe a po prepustení trénera Dona Granata sa na jeho pozíciu vrátil Lindy Ruff.

Sabres nedávno podpísali ročný kontrakt s 36-ročným brankárom Jamesom Reimerom a do posledného tretieho roku nováčikovskej zmluvy vstúpi 22-ročný Devon Levi.
Vedenie Buffala sa nedávno vyhlo arbitráži aj s útočníkom Benom Malentsynom s ktorým podpísalo dvojročný kontrakt s celkovým platom 2,7 milióna dolárov.