Main Content

Weiss po ťažkom zápase Ligy majstrov: O výkone Slovana, postupe, zlom začiatku aj Bajričovi

štvrtok, 25. júl 2024 10:55 | Autor: TASR

Celje vs Slovan
Celje vs Slovan | zdroj: TASR

Tréner futbalistov ŠK Slovan Bratislava Vladimír Weiss st. ocenil po stredajšom zápase na ihrisku NK Celje predovšetkým výkon, ktorý jeho tím predviedol po inkasovaní červenej karty.

Stredopoliar Kyriakos Savvidis ju dostal v 31. minúte za stavu 1:1, no jeho spoluhráči následne predviedli "výborný, kolektívny výkon" v pozmenenom rozostavení na systém 4-4-1. Remíza je pre Slovan nádejný výsledok pred utorňajšou odvetou, no podľa kormidelníka "belasých" sú šance na postup naďalej päťdesiat na päťdesiat.

To najdôležitejšie sa udialo v prvej polovici zápasu. Brankár Dominik Takáč inkasoval vo svojom debute v drese "belasých" už v 7. minúte, keď nedosiahol na priamy kop Luku Bobičanca k pravej žrdi. O štyri minúty Róbert Mak potiahol akciu po pravej strane, jeho prihrávku do šestnástky prevzal Weiss ml., ktorý z bránkovej čiary poslal pätičkou spätnú prihrávku nepokrytému Davidovi Strelcovi a ten zblízka prekonal brankára Lovra Štubljara - 1:1.

V závere prvej polhodiny Savvidis fauloval Tamara Svetlina a hlavný rozhodca Darren England mu po konzultácii udelil červenú kartu. "Od toho momentu sme museli hrať veľmi rozumne. Nechcel som hneď zasahovať do zostavy. Kenan Bajrič si výborne splnil defenzívnu úlohu po tom, čo sme zmenili rozostavenie na 4-4-1," poznamenal Weiss st., ktorý vysvetlil aj defenzívnejšie úlohy pre Sharaniho Zuberua.

"Sledovali sme tým pokrytie (pravého obrancu, pozn.) Zana Karničnika, ktorý doma funguje ako krídlo. Dnes sa nepresadil tak ako inokedy. Ešte obdivuhodnejšie z môjho pohľadu je, ako sme to celé zvládli po červenej karte a že sme ubránili stav 1:1," konštatoval Weiss st., ktorý dostal spoločne so synom Vladimírom príjemný darček k stredajším meninám. "Za daného vývoja je to dobrý výsledok, ale postupové šance sú stále päťdesiat na päťdesiat. Celje potvrdilo kvalitu. My sme začali zle, potom sme boli odvážnejší. Za bojovnosť sme si zaslúžili dobrý výsledok. Pochváliť musím aj brankára Takáča, ktorý chytil 2-3 veľké šance vďaka svojmu reflexu, hoci prvý gól asi nemal dostať. Dnes to bol výborný, kolektívny výkon," poznamenal tréner "belasých."

Gólový účet v novej sezóne si otvoril David Strelec. Vyťažil zo spolupráce s Makom a Weissom a zblízka zakončil akciu troch hráčov, ktorí figurovali v útoku v pôvodnom rozozstavení 3-4-3. "Robo s Vladom spravili peknú akciu. Vlado ma asi videl alebo cítil, a tak to dal pod seba na mňa," zhrnul Strelec situáciu, ktorá už v 11. minúte stanovila konečné skóre zápasu. V ňom sa "belasí" mohli spoľahnúť aj na niekoľko stoviek fanúšikov, ktorí merali cestu do Celje.

"Fanúšikovia nás v odvete budú hnať vpred, na to sa tešíme. Aj v dnešnom zápase boli fantastickí, pomohli nám v mnohých fázach. Myslím si, že máme šancu postúpiť, sme dobre pripravení," konštatoval Strelec.