Main Content

Správy dňa zo sveta tenisu (21.4.)

sobota, 21. apríl 2012 20:23 | Autor: David Pavlík

Správy dňa zo sveta tenisu (21.4.)
Správy dňa zo sveta tenisu (21.4.) | zdroj: Dávid Pavlík pre Sport7.sk

Pripravili sme pre vás to najdôležitejšie, čo sa udialo v tenisovom svete počas dnešného dňa. Výsledky, vyjadrenia, správy. To všetko nájdete v našej pravidelnej rubrike.


Slovenky v Španielsku po prvom dni 1:1
Duel fedcupového barážového stretnutia o svetovú skupinu medzi domácim Španielskom a našim družstvom je 1:1. Na úvod si naša jednotka, Dominika Cibulková poradila s domácou dvojkou, Dominguezovou-Linovou 6:3,6:0, následne ale Daniela Hantuchová podľahla Solerovej-Espinosovej 6:7(5),4:6. Zajtra program pokračuje súbojom jednotiek a dvojok oboch tímov, na záver je na programe štvorhra.
 
V Monte Carle uvidíme súboj Nadala a Djokoviča
Vo finále Masters turnaja v monackom Monte Carle budu diváci svedkami vysneného finále medzi dvomi najlepšími hráčmi súčasnosti. Djokovič porazil v troch setoch Čecha Berdycha , Nadal v dvoch setoch Francúza Simona.
 
Češky na ceste do finále, v Rusku vyrovnané
Český fedcupový tím smeruje za obhajobou titulu v tejto najprestížnejšej tímovej súťaži žien. Po prvom dni vedie v Ostrave nad Talianskom 2:0. V Moskve je stav medzi domácim Ruskom a Srbskom 1:1.
 
Kližan v Bukurešti do druhého kola kvalifikácie
Martin Kližan postúpil ako nasadená jednotka do druhého kola kvalifikácie na ATP turnaji v rumunskom Bukurešti, keď si poradil s domácim Marasinom 6:4,6:2. V druhom kole eliminácie ho čaká Maďar Balasz.
 
Gajdošová pridala druhý bod Austrálie
O postup do svetovej skupiny sa bojuje aj v Nemecku, kde domáce tenistky privítali Austráliu. Po tom , čo Stosurová zdolala domácu Kerberovú 7:6,6:4, pridala druhý bod aj ,,bývalá,, Slovenka, Jarmila Gajdošová, ktorá zdolala Juliu Goergesovú.