Main Content

POTVRDENÉ: ŠK Slovan Bratislava zaplatí za incidenty fanúšikov

sobota, 27. júl 2024 11:16 | Autor: TASR

ŠK Slovan
ŠK Slovan | zdroj: ŠK Slovan

Futbalový ŠK Slovan Bratislava bude pykať za nevhodné správanie sa svojich fanúšikov v prvom zápase druhého predkola Ligy majstrov na ihrisku slovinského NK Celje (1:1). Slovenský šampión na svojom webe informoval, že na pokutách zaplatí spolu 17.625 eur.


"Belasých" prišlo v stredu do Slovinska podporiť viac ako 700 priaznivcov. Klub sa im za podporu poďakoval, no prostredníctvom oficiálnej stránky im zároveň odkázal: "Poskytli ste nám skvelú podporu, za ktorú sme vďační. Musíme vás však informovať aj o pokutách, ktoré budú klub stáť nemalú finančnú čiastku. ŠK Slovan je v návrhu disciplinárneho konania potrestaný sumou 7625 eur za vhadzovanie predmetov na hraciu plochu a sumou 10.000 eur za skandovanie nešportových pokrikov. Konkrétne sa jednalo o tri pokriky na konci prvého polčasu, s hanlivým označením voči UEFA. Za tento zápas teda na pokutách zaplatíme 17.625 eur."
Slovan v stanovisku upozornil, že opakovaním rovnakého priestupku v budúcnosti sa pokuta automaticky zvýši. Odveta proti Celje je na programe v utorok 30. júla od 20.30 h v Bratislave. Víťaz tohto dvojzápasu sa v ďalšom predkole stretne s úspešnejším z dvojice APOEL Nikózia - Petrocub Hincesti. V prvom zápase triumfoval cyperský tím 1:0.