Main Content

Ružomberok po Európe prepol na ligu: Víťazstvo proti Dukle z toho nebolo

pondelok, 29. júl 2024 07:51 | Autor: TASR

MFK Ružomberok
MFK Ružomberok | zdroj: TASR

Futbalisti MFK Ružomberok remizovali v nedeľnom dueli 1. kola Niké ligy s MFK Dukla Banská Bystrica 1:1. Martin Boďa zariadil pre domácich prvopolčasový náskok, po zmene strán vyrovnal Martin Rymarenko.

Boďa v 18. minúte hlavou zužitkoval šikovný center, ktorý pred bránku poslal Kristóf Domonkos – 1:0. V 39. minúte sa pred domácim brankárom Tomášom Frühwaldom sám ocitol Tomáš Malec, no neuspel. Bystričania napokon vyrovnali v 67. minúte, keď Rymarenko prízemnú strelu spoza šestnástky ľavačkou umiestnil k žrdi.

Niké liga - 1. kolo:

MFK Ružomberok - MFK Dukla Banská Bystrica 1:1 (1:0)

Góly: 18. Boďa – 67. Rymarenko. Rozhodovali: Valent – Štrbo, Pacák, ŽK: Lavrinčík – Ľupták, Klimpl, 1329 divákov.

Ružomberok: Frühwald – Domonkos (46. Gomola), Gabroel, Malý, Mojžiš, Tučný – Múdry, Lavrinčík – Gerec (56. Chrien), Boďa (56. Kelemen), Chobot (56. Hladík)

Banská Bystrica: Rehák – Klimpl (71. Hanes), Godál (84. Mensah) , Willwéber - Ľupták (61. Bremkus) – Pišoja, Richtárech, Hlinka, Záhumenský – Rymarenko, Male (71. Veselovský)

Hlasy po zápase:

Ondřej Smetana, tréner Ružomberka: "Naše mužstvo malo dobrý vstup do zápasu, od začiatku bolo aktívne. Súpera v jeho rozostavení sme sa snažili otvárať, nábehmi za jeho obranu, čo sa chlapcom aj darilo. Vyťažili sme z toho úvodný gól, lenže potom sme stratili kontrolu nad hrou a chalani pustili do zápasu aj súpera, čo bola škoda. Bystričania mali dve-tri nebezpečné situácie, z ktorých nás mohli potrestať. Do druhého polčasu chalani dobre vstúpili, dianie na ihrisku kontrolovali. Mali sme však pridať druhý gól, alebo stretnutie dohrať takticky a zodpovedne smerom dozadu. Žiaľ, prepadli sme v jednoduchej situácii."

Marek Bažík, tréner B. Bystrice: "Bol to ťažký zápas, pričom rovnaký sme aj predpokladali. Ružomberok v poslednom období potvrdzoval veľkú kvalitu, čo sme videli aj v Európskej lige. Do zápasu lepšie vstúpil domáci tím, ktorý aj strelil gól, ale potom sa hra trochu vyrovnala. Mali sme dve-tri veľmi nebezpečné situácie, z ktorých mohol padnúť gól. Cez prestávku sme nabádali hráčov, že treba v našej aktivite pokračovať. Napokon sme boli odmenení pekným Rymarenkovým gólom. Chcem chalanom zagratulovať, lebo sme hrali proti kvalitnému mužstvu. Bod si vážime.“