Main Content

NIKÉ LIGA: Prvé kolo prinieslo 5 remíz! Jediným víťazom Slovan Bratislava

pondelok, 29. júl 2024 07:51 | Autor: TASR

Tigran Barseghjan
Tigran Barseghjan | zdroj: TASR

Prvé kolo Niké ligy sezóny 2024/2025 prinieslo až päť remíz. Nerozhodným výsledkom sa neskončil iba duel nováčika s majstrom, v ktorom hráči Slovana Bratislava triumfovali v Zlatých Moravciach nad Komárnom 4:1.

Kolo rozdelené do troch hracích dňoch odštartovala bezgólová remíza v Skalici. V zápase dvoch geograficky najvzdialenejších súperov si domáci futbalisti podelili body s Michalovcami. Debut v drese hostí absolvoval útočník Erik Pačinda, ktorý prišiel do Michaloviec iba tri dni pred začiatkom novej sezóny.

Prvýkrát po takmer desiatich rokoch sa stalo, že nepadol gól ani v zápase Podbrezovej so Žilinou. Tímy odohrali bezgólovú remízu aj 5. novembra 2014, odvtedy padol minimálne jeden gól v ich 28 vzájomných zápasoch. Ligové body si prvýkrát podelili od marca 2017. Tréner Slovana Vladimír Weiss st. podľa očakávania významne pozmenil základnú jedenástku po nedávnom zápase 2. predkola Ligy majstrov v Celje. Na penaltu Barseghjana síce odpovedal bývalý Slovanista Jakub Sylvestr, no favorit napokon presvedčivo triumfoval a nováčika súťaže privítal v Niké lige víťazstvom 4:1. Do streleckej listiny sa zapísal vo svojom prvom zápase v najvyššej slovenskej súťaži aj reprezentant Róbert Mak, ktorý v 80. minúte zvýšil na priebežných 3:1.

Hráči Ružomberka si podelili body s Banskou Bystricou, keď doma remizovali 1:1. Pre tímy to bol tretí takýto výsledok z uplynulých štyroch vzájomných zápasov. Nerozhodne sa napokon skončil aj zápas Košíc s Dunajskou Stredou, hoci to dlho vyzeralo na víťazstvo hostí. Tí dvakrát viedli o gól, no domáci útočník Žan Medved v oboch prípadoch vyrovnal. Na konečných 2:2 stanovil z penalty v nadstavenom čase po tom, čo VAR posúdil zákrok na neho ako nedovolený.

Hráči Trnavy dosiahli druhý bezgólový výsledok po sebe. Remízou 0:0 si v domácom zápase podelili body s Trenčínom, v týždni si po rovnakom výsledku odniesli bod zo Sarajeva po zápase Európskej konferenčnej ligy.