Main Content

Rafael Nadal prehovoril o svojej budúcnosti: Skončí po OH 2024 kariéru?

pondelok, 29. júl 2024 19:29 | Autor: TASR

Rafael Nadal
Rafael Nadal | zdroj: TASR

Španielsky tenista Rafael Nadal po prehre v 2. kole dvojhry na OH v Paríži uviedol, že o svojej budúcnosti rozhodne až po olympiáde.

Štrnásťnásobný šampión Roland Garros podľahol v šlágri svojmu veľkému rivalovi a nasadenej jednotkej Srbovi Novakovi Djokovičovi 1:6, 4:6.

"Keď sa tento turnaj skončí, urobím potrebné rozhodnutia na základe svojich pocitov. Každý deň budem zo seba vydávať to najlepšie. Ak sa rozhodnem, že už nechcem hrať, dám vám vedieť," uviedol Nadal podľa DPA. Španiel odohral s Djokovičom jubilejný 60. vzájomný duel, v bilancii má navrch Srb 31:29.

Nadal má však stále šancu na zisku medaily vo štvorhre spolu s krajanom Carlosom Alcarazom. Španielske duo vyradilo v prvom kole šiestu nasadenú argentínsku dvojicu Maximo Gonzalez, Andres Molteni 7:6 (4), 6:4. V boji o štvrťfinále ho čakajú Holanďania Tallon Griekspoor a Wesley Koolhof. Nadal získal pod piatimi kruhmi už dva cenné kovy a oba zlaté. Vo dvojhre sa tešil v roku 2008 v Pekingu a v debli pred ôsmimi rokmi v Riu de Janeiro.