Main Content

SKEET: Danka Barteková je na postupových priečkach. Vanesa Hocková to bude mať ťažšie

sobota, 3. august 2024 16:03 | Autor: TASR

Daniela Barteková
Daniela Barteková | zdroj: TASR

Slovenská strelkyňa Danka Barteková je po prvom dni kvalifikácie skeetu na olympijských hrách v Paríži na postupovej šiestej priečke.

Držiteľka bronzu z Londýna 2012 urobila v troch položkách tri chyby a nazbierala 72 bodov. Jej krajanka Vanesa Hocková je s nástrelom 71 bodov priebežne dvanásta. V nedeľu sú na programe zvyšné dve položky kvalifikácie i finále, kam sa prebojuje šesť najlepších.

Barteková nezostrelila jedného "holuba" v úvodnej 25-ranovej položke, ako aj v nasledujúcej. V oboch prípadoch minula zhodne 23. výstrel a priebežne figurovala na šiestom mieste. Po dvoch položkách mala na konte rovnaký nástrel aj jej krajanka Hocková. Na tretej Barteková opäť zaváhala iba raz, smolne v rovnakom čase ako v prvých dvoch prípadoch.

Ziskom 72 bodov zo 75 možných však zostala v hre o postup do finále. Ťažšiu pozíciu bude mať Hocková, ktorá mala výborne rozbehnutú tretiu položku, no chyby na 23. a 24. výstrele ju vzdialili od účasti vo finále. Najviac sa v prvom dni darilo Nele Wissmerovej z Nemecka a Britke Amber Rutterovej. Obe strelkyne zaznamenali nástrel 74 bodov.

Tridsaťdeväťročná Barteková je na svojej piatej olympiáde, z predchádzajúcich má na konte bronz (Londýn 2012). Dvadsaťštyriročná Hocková debutuje pod piatimi kruhmi. Druhá časť kvalifikácie odštartuje v nedeľu o 9.30 h, finále je na programe od 15.30 h.