Main Content

Slovan šetril hráčov a zachránil ho až Tigran Barseghjan: Podbrezová sa bodov nedočkala

nedeľa, 4. august 2024 08:09 | Autor: TASR

Tigran Barseghjan
Tigran Barseghjan | zdroj: TASR

Futbalisti ŠK Slovan Bratislava zvíťazili v sobotňajšom zápase 2. kola Niké ligy nad FK Železiarne Podbrezová 1:0. Jediný gól duelu strelil v 77. minúte z pokutového kopu Tigran Barseghjan.

V prvom polčase dominovali defenzívy, a hoci si oba tímy vytvorili niekoľko šancí, obranu súpera nedokázali prekonať. Rozhodujúci moment priniesla 76. minúta, v ktorej Grešák v šestnástke fauloval Weissa.

Hoci brankár Danko vystihol smer strely Barseghjana z penalty, na loptu nedosiahol. Úradujúci majster napokon naplno zabodoval aj v druhom zápase novej sezóny, Podbrezová má na konte jeden bod za remízu so Žilinou.

Niké liga - 2. kolo:

ŠK Slovan Bratislava - FK Železiarne Podbrezová 1:0 (0:0)

Gól: 77. Barseghjan (z 11 m). Rozhodovali: Dzivjak – Hancko, Halíček, ŽK: Tolič, Mak - Danko, Saliman

Slovan: Trnovský - Medveděv (82. Blackman), Kašia, Voet, Vojtko - Mustafič (69. Strelec), Savvidis, Tolič - Barseghjan (87. Bajrič), Mak (83. Zuberu), Marcelli (68. Weiss)

Podbrezová: Danko - Koštrna, Oravec, Mrva - Grešák (85. Appiah), Talakov, Chyla (80. Štefánik), Sanusi - Galčík (74. Saliman), Depetris (46. Yirajang), Juritka (46. Smékal)

Hlasy po zápase /zdroj: skslovan.com/:

Vladimír Weiss st., tréner Slovana: "Ďakujem ´Cifrovi´ (Vladimírovi Cifraničovi) za gratuláciu. Aj jemu musím pogratulovať k výkonu, pretože sa na nás dobre pripravil. Odohrali sme dobrý zápas. Dá sa povedať, že sme kontrolovali situáciu, aj keď v úvode druhého polčasu nás Martin Trnovský podržal, keď výborne zasiahol pri šanci súpera. Aj my sme mali príležitosti, Róbert Mak mal veľkú možnosť, neskórovali sme. Snažili sme sa oživiť hru striedaniami, no nie je ľahké nabehnúť do takéhoto rýchleho zápasu. Podbrezová má hore rýchlych hráčov, ktorí po prestávke neustále hrozili, a museli sme si na nich dávať pozor. Veril som, že vyhráme, a že príde okamih, ktorým rozhodneme. Pri toľkých zmenách som rovnako vedel, že automatizmy nie sú také ako v pôvodnej zostave, no hráčom som zdôrazňoval, že musia byť pokojní. Som veľmi spokojný s prístupom i víťazstvom. Rovnako ako tri body bolo pred pohárom dôležité, aby sa nikto nezranil. Hráči zo seba vydali všetko. Vieme hrať aj lepšie a efektívnejšie. Dnes to vpredu nebolo také efektívne, súper však hral v jedenástich, čo je úplne normálne, a takisto sa snažil o dobrý výsledok. V nedeľu máme regeneračný deň a potom tri dni do zápasu, na ktorý sa veľmi tešíme, a dáme do toho všetko.“

Vladimír Cifranič, tréner Podbrezovej: "V prvom rade gratulujem kolegovi i Slovanu k postupu v kvalifikácii Ligy majstrov. Čo sa týka zápasu, vedeli sme, že nás čaká ťažký súper. Už podľa zostavy sme videli, že Slovan nič nepodcenil, a postavil silnú základnú jedenástku. Musím pochváliť chalanov, ktorí duel odmakali. V prvom polčase sme neboli možno až tak nebezpeční, ale celkom solídne sme bránili. Súper mal nejaké šance či strely, no ustáli sme to. Po prestriedaní sme boli už aj my odvážnejší, vypracovali sme si nejaké zakončenia i brejky. Situácie v ofenzíve však zatiaľ riešime veľmi zbrklo a nepresne. Tým pádom sme neskórovali a Slovan z penalty rozhodol, a preto sme dnes neuspeli."