Main Content

Vanesa Hocková a Danka Barteková bojovali o cenné kovy: Takto to napokon celé dopadlo

nedeľa, 4. august 2024 16:39 | Autor: TASR

Danka Barteková
Danka Barteková | zdroj: TASR

Slovenské strelkyne medailu v skeete na OH v Paríži nezískali. Vanesa Hocková obsadila vo finále štvrté miesto výkonom 34, Danka Barteková bola šiesta so skóre 17.

Zlato získala Čiľanka Francisca Crovettová Chadidová, ktorá v rozstrele zdolala Britku Amber Jo Rutterovú. Obe vo finále zaznamenali skóre 55. S bronzom sa musela zmieriť víťazka kvalifikácie Austen Jewell Smithová z USA výkonom 45. Crovettová Chadidová vybojovala pre Čile tretie zlato v histórii a prvé z iného športu ako tenisu.

Hocková v premiére pod piatimi kruhmi získala v dvojdňovej kvalifikácii na strelnici v Chateauroux dokopy 121 bodov, čo jej stačilo na štvrté miesto a prienik medzi najlepšiu šestku. Vo finále začala strieľať bez bázne a hany a trafila prvých 16 hlinených holubov. Lenže potom prišla osudová piata séria, v ktorej nezostrelila tri zo štyroch terčov a zosunula sa z čela mimo medailové pozície. Do prvej trojky sa už vrátiť nedokázala, keď minula tretiu ranu z desiatich po prvej eliminácii a prvú so štvrtou po druhej eliminácii.

Barteková nerozšírila svoju zbierku, v ktorej už má bronzovú medailu z rovnakej disciplíny z Londýna 2012. V kvalifikácii skončila na spoločnej piatej priečke s ďalšími troma súperkami a uspela v rozstrele. Vo finále však nezostrelila 10., 14. a 19. terč a neprešla tak prvou elimináciou.