Main Content

Olympijská kvalifikácia a hráči z KHL. Kto príde reprezentovať Slovensko?

pondelok, 5. august 2024 08:58 | Autor: Redakcia Sport7.sk

Michal Krištof
Michal Krištof | zdroj: TASR

Počas uplynulého týždňa Slovenský zväz ľadového hokeja prišiel s vyjadrením, že hráči z KHL môžu reprezentovať Slovensko na blížiacej sa olympijskej kvalifikácii. V redakcii Sport7.sk sme si posvietili na mená, ktoré by mohli prísť dres národného tímu skutočne obliecť.

V bránkovisku sa javí ako kvalitná alternatíva na post jednotky Samuel Hlavaj, avšak v KHL sp pripravení Patrik Rybár či Adam Húska. Hoci druhému menovanému sa skončil kontrakt v Nižnom Novgorode, je otázne, kde bude ďalej pokračovať v kariére. 

Defenzíva národného tímu by s príchodom hráčov pôsobiacich v KHL mohla nabrať na kvalite. Mená ako Michal Čajkovský, Christián Jaroš, Martin Gernát či Mário Grman sú zárukou kvality. Všetci hráči majú bohaté skúsenosti z pôsobenia na reprezentačnej úrovni, takže by boli prínosom.

Spomedzi útočníkov môžeme taktiež rátať so skvalitnením. Michal Krištof, Adam Liška či Tomáš Jurčo sú hokejistami, ktorých skúsenosti a výkonnosť sú vysoké. Otáznikom ostáva Adam Ružička, ktorý v uplynulých mesiacoch bol súčasťou škandálu s bielym práškom a SZĽH sa od neho dištancoval.