Main Content

Poprad začal prípravu na nový ročník: Chýba iba 1 legionár. Bude to adept na titul?

pondelok, 5. august 2024 19:51 | Autor: TASR

HK Poprad
HK Poprad | zdroj: TASR

Na prvom spoločnom tréningu hokejistov HK Poprad pred sezónou 2024/2025 chýbala iba najnovšia posila obranca Brady Keeper, ktorý by sa mal pripojiť v najbližších dňoch.

Tréner Todd Bjorkstrand mal k dispozícii 26 hráčov vrátane takmer všetkých nových posíl. Do kádra "kamzíkov" pribudlo v letnom období viacero slovenských hráčov i legionárov.

Jedným z lídrov by mal byť 25-ročný Američan Cole Coskey, ktorý prišiel do svojho prvého európskeho pôsobiska s vizitkou produktívneho hráča zámorskej ECHL. "Som rád, že už sme na ľade. Hodnotím to pozitívne. Cestovanie do Popradu bolo náročné, ale konečne sme sa všetci stretli. Teraz nás čaká tvrdá práca, aby sme boli v správnej forme nastavení na prvý súťažný zápas," uviedol Coskey pre klubovú stránku.

Pre 26-ročného Aurela Nauša je Poprad štvrté extraligové pôsobisko. Na začiatok spoločnej prípravy s novými spoluhráčmi sa tešil: "Mám rád ťažké tréningy, ktoré ešte len prídu, pretože ako sa hovorí, ťažko na cvičisku, ľahko na bojisku," poznamenal Nauš.

Popradčania, ktorí v sezóne 2023/2024 prvýkrát v histórii triumfovali v základnej časti extraligy, odohrajú okrem dvoch prípravných zápasov proti Banskej Bystrici a Skalici aj dva turnaje. Od 23. do 25. augusta ich čakajú tri zápasy v Osvienčime a začiatkom septembra budú organizovať tradičný Tatranský pohár.

Súpiska HK Poprad na prvom spoločnom tréningu:

brankári: Adam Vay, Filip Belányi, Matej Hurčík

obrancovia: Alex Čajkovič, Samuel Fereta, Oldrich Kotvan, Branislav Ligas, Oliver Turan, Daniel Brejčák

útočníci: Andrew Calof, Orrin Centazzo, Cole Coskey, Matej Giľák, Peter Kundrik, Samuel Mlynarovič, Michal Mrázik, Aurel Nauš, Mike O´Leary, Juraj Šiška, Alex Šotek, Markus Suchý, Tomáš Török, Jakub Urbánek, Roman Žitný, Matúš Bodnár, Alex Marek