Main Content

Šampióni z HK Nitra začali prípravu: Čakajú ich zaujímaví súperi

pondelok, 5. august 2024 19:51 | Autor: TASR

HK Nitra
HK Nitra | zdroj: TASR

Hokejisti HK Nitra v pondelok odštartovali prvým tréningom na ľade spoločnú prípravu na sezónu 2024/2025. Obhajcov majstrovského titulu do nej povedie tréner Andrej Kmeč, ktorý nahradil Antonína Stavjaňu. Na úvodnom tréningu mu pre chorobu chýbal iba útočník Karol Csányi a trojica mladíkov, ktorý absolvujú so slovenskou "osemnástkou" prestížny Hlinka Gretzky Cup.

Okrem 21 hráčov, ktorí majú zmluvy s HK Nitra, sa na prvom tréningu objavili aj 20-ročný Patrik Šuty, ktorý prišiel z juniorského tímu Třinca a útočník Michal Krištof, ktorého čaká tretia sezóna v KHL. Nechýbali ani americké akvizície Mark Auk, Austin Alger. "Je vidieť, že hráči majú chuť a tešili sa na prvý tréning. Bola tam dobrá intenzita a zanietenie. Zamerali sme sa na veci, ktoré sme si povedali na rannom mítingu. Počas minulého týždňa sme mali aj pohovory. Chalani vedia naše predstavy a poznajú svoju rolu v tíme. Komunikácia je vždy dôležitá. Naše očakávania chceme preniesť aj na ľad. Sme nastavení na jeden tréning doobeda v maximálnej intenzite. Dopĺňame to aj posilňovňou. Už budúci týždeň nás čaká prvý prípravný zápas. Myslím si, že takto to bude v poriadku,“ citoval Kmeča klubový web.

Počas prvého tréningu nastúpil na krídle druhej formácie s Robbym Jacksonom a Milošom Bubelom 17-ročný Tomáš Pobežal. "Má draftový rok a chceme, aby hral vo svojej roli, nech sa v nej ukáže. Prvé zápasy nám napovedia, čo funguje a čo nie. Veci, samozrejme, vieme meniť,“ prezradol Kmeč.

Nitra sa bude aj v sezóne 2024/2025 spoliehať na legionársku brankársku dvojicu Libor Kašík, Sami Aittokallio, ku ktorej sa v pondelok pridal mladík Jakub Irsák. Ten však bude v nasledujúcej sezóne pôsobiť v zámorí.

Káder HK Nitra pred sezónou 2024/2025:

brankári: Sami Aittokallio (Fín.), Libor Kašík (ČR)

obrancovia: Mark Auk (USA), Matej Bača, Alex Cotton (Kan.), Oliver Fatul, Matúš Lisý, Branislav Mezei, Marko Stacha, Peter Valent, Martin Vitaloš

útočníci: Austin Alger (USA), Róbert Bačo, Filip Bajtek (ČR), Miloš Bubela, Samuel Buček, Sebastián Čederle, Karol Csányi, Sahir Gill (Kan.), Tomáš Hrnka, Robby Jackson (USA), Jakub Lacka, Dávid Okoličány, Tomáš Pobežal

Program prípravných zápasov HK Nitra:

piatok, 16. augusta: Nitra - Cornell University (NCAA) /18.00/
piatok, 23. augusta: Fehérvár AV19 - Nitra /19.15/
utorok, 27. augusta: Nitra – VHK Robe Vsetín /18.00/
sobota, 31. augusta: EHC Bazilej – Nitra (turnaj vo Freiburgu) /15.00/
nedeľa, 1. septembra: Nitra – EHC Freiburg/Schwenninger Wild Wings (turnaj vo Freiburgu) /14.00 alebo 17.30/
piatok, 6. septembra: Nitra – Ferencvárosi TC /18.00/
piatok, 13. septembra: Nitra – Black Wings Linz /18.00/